Okul müdürüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı

Okul müdürüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı

Okul müdürüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün tepkisi üzerine, Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Alperen Kılıç hakkında soruşturma başlatıldı.

Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM)Müdürü Alperen Kılıç’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değildir bayramlar” şeklinde yaptığı paylaşım büyük tepki topladı.

Sosyal medya kullanıcıların tepkilerine hedef olan Alperen Kılıç’ın paylaşımı hakkında CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Önergede;

1. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile alakalı olarak yaptığı cinsiyetçi açıklamalar nedeniyle Aydın Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın hakkında tarafınızca herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?
2. Şayet soruşturma yapılmayacak ise sebebi nedir?
3. Ülke genelinde bu sebepten dolayı kaç MEB çalışanı hakkında soruşturma başlatılmıştır?
4. Bu kişi hangi yetkiye dayanarak böyle bir açıklama yapmaktadır? Milli Eğitim İl Müdürü’nün böyle bir açıklamadan bilgisi var mıdır?
5. Bu kişinin çocuğa yönelik istismar ve cinsiyetçi açıklamasının Anayasa’nın 2. Maddesi olan “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir” ilkesine aykırı olduğunu düşünüyor musunuz? denildi

SORUŞTURMA AÇILDI

Gelişmelerin ardından Alperen Kılıç paylaşımını sildi. Kılıç hakkında Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma açıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

12 Yorum