Öyle de öğretmen var böyle de öğretmen var

Öyle de öğretmen var böyle de öğretmen var

Öyle de öğretmen var böyle de öğretmen var

İzlemişsinizdir... Yer; Karaman’ın Sarıveliler ilçesindeki Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız İlkokulu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde bir kız öğrenci, ‘kara para’ suçundan tutuklu bulunan fenomen Dilan Polat’ın ‘Enercii’ adlı şarkısını söylüyor.

Polis yeleği giyen iki erkek öğrenci de şarkıyı tamamlayan kızı kollarından tutup gözaltına alıyor...

*

Tam bir ‘pes artık’ dedirten olay.

*

Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş görevlendirip, okul yönetimi ve gösteriden sorumlu öğretmenler hakkında idari soruşturma başlatmış...

*

İzlemişsinizdir...

Yer; Ankara’nın Pursaklar ilçesindeki Faik Hızıroğlu İlkokulu.

Doğuştan omurilik rahatsızlığı nedeniyle yürüme ve konuşma güçlüğü çeken 4’üncü sınıf öğrencisi Zeynep Bezci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki halk oyunları gösterisinde oynamayı hayal ediyor.

Öğretmeni Batuhan Altundal, Zeynep’i kucağına alıyor, engel tanımayan Zeynep el işaretleriyle erik dalı oynayan halk oyunu ekibindeki arkadaşlarına eşlik ediyor.

*

Tam bir ‘helal olsun öğretmenim’ dedirten olay. Hürriyet Ankara’da geçen cuma bu güzel görüntü için ‘Öğretmenim canım benim’ başlığını kullandık.

*

İki öğretmen de ‘Öyle de öğretmen var böyle de öğretmen var’ dedirtiyor.

MURAT YILMAZ

Hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum