Seçim Sonrası Olası Değişiklikte MEB Bakan Yardımcısı Olması Beklenen İsimler.

Seçim Sonrası Olası Değişiklikte MEB Bakan Yardımcısı Olması Beklenen İsimler.

Seçim Sonrası Olası Değişiklikte MEB Bakan Yardımcısı Olması Beklenen İsimler.

Bugün Mebpersonel sitemiz de Seçimden Sonra MEB'de değişmesi Beklenen Bakan Yardımcıları. haberimizde Nazif Yılmaz, Ömer Faruk Yelkenci ve Kemal Şamlıoğlu isimlerinin görevden alınması beklendiğini sebepleri ile yazmıştık.

Peki, olası bir değişiklikte yeni MEB Bakan Yardımcıları kim olacak ? sorusu şimdiden sorulmaya başlarken Ankara Kulislerin de bazı isimler konuşulmaya başladı şimdi bu isimler arasından ön plana çıkanları sizler için bu haberimizde yazacağız.

Ahmet Akça: 2012 yılından beri MEB'de görev yapan Nazif Yılmaz yerine düşülen isimlerin başında gelen Akça, şu anda Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra, Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekilliği, Ders ve Kültür Kitapları Meslek Birliği (DEKMEB) Haysiyet Kurulu Üyeliği, Çözüm Eğitim Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği, Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği ve TDV Eğitim Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Bunların yanı sıra 9 Kasım 2022 tarihinde tekrar Ato Meclis Yönetiminde yer almış ve sonrasında 15 Kasım 2022 tarihinde yapılan ATO seçimleri sonucunda da Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir. 15 Kasım 2022 tarihinden itibaren ATO Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Akça'nın Nazif Yılmaz yerine düşünülmesine sebep olarak yukarda görüldüğü üzere bir çok STK yöneticiliği bulunması ve bu alanda da yıllardır çalışmaları olduğu için Bakan Yusuf TEKİN tarafından ve Cumhurbaşkanlığı tarafından bu isme sıcak bakılmaktadır.

Ömer Yahşi: İzmir İl Milli Müdürü olarak görev yapan YAHŞİ, Bakan Yusuf Tekin atanınca Bakan Yardımcısı olacak isimler arasında geçiyordu. Fakat Yahşi'nin özelikle o dönem daha önce Mahmut Özer döneminde görevden alındığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini istediği iddia edilmişti ve 7 aydır başarılı bir şekilde İzmir İl Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Yahşi'nin yeni dönemde bu başarılı çalışmalarını Bakan Yardımcısı olarak devam etmesi bekleniyor.

Hamza Aydoğdu: Milli Eğitim Bakanlığının efsane isimlerinden olan Aydoğdu Ziya Selçuk döneminde Vali olarak atanmıştı. Bakan Yusuf Tekin'in Müsteşarlık döneminde beraber çalıştığı Aydoğdu ile yakaladığı uyumu bugüne kadar başka bir bürokratla yakalamadığı kesin. Şu an Erzincan Valisi olarak görev yapan Aydoğdu, şu an bile başta öğretmenler arasında , tüm eğitim camiasında sevilen ve sayılan bir isim ,şu an Bakan yardımcılarının X hesaplarını kapattığı bir dönemde , öğretmenler arasından bu kadar sevilen bir ismin Bakan Yardımcısı olması eğitim camiasını çok mutlu edecektir .Tabi bu konuda Aydoğdu'nun da kararı çok önemli bir yeri olacaktır. Sonuç olarak Aydoğdu'nun Bakan Yardımcısı olması büyük bir heyecan yaratacaktır.

Ercan Demirci: Bakan Yusuf Tekin'in Müsteşarlığı döneminde Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Ercan Demirci ismi de yeni dönemde Bakan Yardımcısı olabilecek isimler içinde geçiyor .Uzun zamandır MEB'de görev almayan Demirci'nin özelikle MEB'de görev yaptığı dönemde eğitim ve öğretim alanındaki çalışmaları takdir toplamıştı.

Ankara Kulislerinde bir çok isim ön plana çıkıyor biz şimdilik sadece ön plana çıkan yukardaki isimleri gündeme getirmeye çalıştık.

Konu ile ilgili gelişmeleri mebpersonel sitemizde bulabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum