Sendika kariyer sınavlarının kaldırılması için eyleme gidiyor. Tarih verildi.

Sendika kariyer sınavlarının kaldırılması için eyleme gidiyor. Tarih verildi.

Sendika kariyer sınavlarının kaldırılması için eyleme gidiyor. Tarih verildi.

mebpersonel.com özel haberi

Aralık ayında yayınlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı daha sonra mecliste tartışılıp oylanarak kanun haline getirildi. Öğretmenlik meslek kanunuyla birlikte kariyer basamakları öğretmenlik mesleğine kazandırıldı. Buna göre 10 yıl öğretmenlik yapmış öğretmenlerimiz uzman öğretmen, 10 yıl uzmanlık yapmış öğretmenlerimiz ise Başöğretmen olma hakkı kazanacak. Bunun için de eğitim videolarının izlenmesi ve yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alarak başarılı olunması gerekiyor. Lisans üstü eğitim almış öğretmenlerimiz ise bu sınavlardan muaf tutulacak.

CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN ÖĞRETMENLERE SINAVDA BAŞARILAR DİLEDİ


Fakat öğretmenlerin buluştuğu ortak payda sınav şartının kaldırılması. Öğretmenlik mesleğinin zaten uzmanlık gerektirdiğini belirten öğretmenlerimiz günlerdir sosyal medya üzerinden konu hakkında talepte bulunuyorlar. En son konu Cumhurbaşkanı başkanlığındaki kabine toplantısında dile getirildi ve Sayın Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı millete sesleniş konuşmasında kariyer sınavına girecek öğretmenlerimize başarılar dileyerek sınavların yapılacağını ima etmiş oldu.

KONU İLE İLGİLİ HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN EYLEM YAPACAK

Eylem kararı Hürriyetçi Eğitim Sen'den geldi. Hürriyetçi Eğitim Sen yaptığı açıklamada 2 Eylül Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığının önünde uzman öğretmenlik ve başöğretmen sınav şartının kaldırılması için bakanlık önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

fa1pvwpxwaiy9ey.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.