Tam kapanmada öğretmen ve öğrenciler aşılanacak mı?

Tam kapanmada öğretmen ve öğrenciler aşılanacak mı?

"Tam kapanmada öğretmen ve öğrenciler aşılansın" talebi...

Mersin’de 29 bine yakın öğretmen ilk, orta ve lise düzeyinde toplamda 1092 okulda eğitim gören yaklaşık 400 bin öğrenciye ders veriyor. Bugüne kadar açıklanan verilere göre, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 95 öğretmenden 2’si Mersin’de. Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, pandemi sürecinde kentteki okullarda yaşanan aksaklıklara ve alınması gereken tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kentte 15 Şubat’ta kırsal mahallelerde, 2 Mart’tan itibaren ise kent genelindeki okullarda yüz yüze eğitime başlandığını belirten Sümbül, gerekli önlemlerin alınması için yetkililere başvurmalarına rağmen öğretmenlere aşı yapılmadığına dikkat çekti.


Okullardaki vaka durumuna ilişkin ne İl Sağlık Müdürlüğünden ne de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgi alamadıklarını belirten Sümbül, kentte yüzlerce öğretmenin salgına yakalandığını söyledi.

i. Okullarda bulaşı oranının yüksek olduğuna dikkat çeken Sümbül, kentteki bazı okulların da karantinaya alındığına ifade etti.

AŞILANMALI’
Pandemide eğitimde fırsat eşitsizliğinin arttığını kaydeden Sümbül, “Tam kapanma bittikten sonra yüz yüze eğitime geçilecek, yüz yüze eğitim olabilmesi için bazı şartların olması gerekir. Bunların başında öğretmenlerin ve eğitim bileşenlerinin aşılanması geliyor. Eğitimcilerin büyük çoğunluğu hâlâ aşılanmadı. Yüz yüze eğitime geçilecekse de öğrenci ve öğretmenlere de kovid-19 testi yapılmalıdır” dedi.

 

 
Tedbirlerin alınmaması durumunda kentte, eğitim ve diğer alanlarda sürecin daha da kötüye gideceğini hatırlatan Sümbül, “Bu vurdumduymazlıkla devam edilmesi ve aşı politikasının böyle devam etmesi durumunda süreç çok daha kötüye gidecek. Yaz ayı birlikte yazlıkçılar kente gelecek. Böylece Mersin gibi sahil kentlerinde vaka sayıları yeniden yükselecek. Onun için yeteri önlem alınmalıdır” diye konuştu.

 (Mersin/MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.