Tuşba İnci Kefali İlkokulunda futbol turnuvası heyecanı.

Tuşba İnci Kefali İlkokulunda futbol turnuvası heyecanı.

Tuşba İnci Kefali İlkokulunda gerçekleşen futbol turnuvası heyecanlı dakikalara sebep oldu.

Tuşba İnci Kefali İlkokulunda futbol turnuvası heyecanı 4/D ve 3/B sınıfının galibiyetiyle sonuçlandı.

Çocukların sportif faaliyetlerle desteklenmesi amacıyla okul yönetimi ve öğretmenlerin düzenlediği futbol turnuvasında heyecanlı dakikalar yaşandı. Fair play ruhunu çocuklara aşılamak, ahlaklı rekabet ruhunu çocuklarda uyandırmak ve de eğlenmelerini sağlamak amacıyla yapılan futbol turnuvası sonucunda Perşembe günü yapılan turnuvalarda finalistler belirlenerek Cuma günü o finalistler ile yapılan maçlardan sonra şampiyon sınıflar belli oldu. 3. sınıflardan 3/B sınıfı ve de 4. sınıflardan 4/D sınıfı emekleri ve başarılarını şampiyonlukla taçlandırdılar. Turnuvanın bitişinden sonra şampiyonluğa ulaşan sınıflarla kupa töreni düzenledi ve de turnuvaya katılan tüm öğrencilere konuşmalar yapıldı.

7c5738b8-a0d7-4be8-a1a5-9b66ca60b228-001.jpg

Yapılan turnuvanın ardından 4. sınıflarda şampiyonluğa ulaşan 4/D sınıfı öğretmeni Talip Ambarkütük şu sözlerle konuşmasını yaptı: " Öğrencilerimizi rakiplerine saygı duyarak ve de fair play çerçevesinde bir rekabet içerisine sokmak istedik. İstediğimiz şekilde de turnuva gerçekleşti. Turnuvanın sonucunda tüm sınıflar aile ortamında kutlamaları yaptık. Kazananlar alkışlandı, kaybedenler tebrik edildi. Ben de sınıfımı canı gönülden alkışlıyorum. Bu turnuvaya çok sıkı hazırlandık ve de emeklerimizin karşılığını aldık. Tabi bunun yanında diğer sınıflarımızı da alkışlıyoruz. Turnuva çok güzel geçti. Buradan emek veren okul yönetimi ve tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Okullarımızda an az akademik başarılar kadar önemli olan sanatsal ve sportif yeteneklerin geliştirilmesi ve bu gibi branş ve alanlarda başarıların gelmesi şüphesiz ki çok önemlidir. Çocuklarımıza, öğrencilerimize bu ahlakı aşılamak, fair play çerçevesinde rekabeti erken yaşlarda geliştirmek çocuklarımızın psikososyal gelişimleri açısından çok önemlidir. Her çocuğun ayrı bir becerisi, farklı alan ve branşlara yatkınlığı vardır. Bu gibi yatkınlıklar ise sanat ve sportif alanlardaki becerilerin üstüne gidilerek fark edilir. Kendisini tam olarak ifade edemeyen çocuğumuzun hayal dünyasını belki de çizdiği resimle anlayabiliriz. Bunun yanı sıra çocuklarımızı sportif alanlarda destekleyerek kendilerini tanımaya, yeteneklerini geliştirmeye, fiziksel olarak gelişmeye ve de sağlıklı yaşamak adına gerekli adımları atmış ve de bilinçlenmiş olurlar. Bu açıdan bu tür faaliyetleri destekliyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizin bu ve bu gibi pek çok alanlarda kendilerini geliştirmelerini belki de ulusal ve uluslararası alanlarda başarılar elde etmesini diliyoruz.

21e90bd3-2710-4a35-b634-5a6032f8147a-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.