Üye Öğretmenler, İLKSAN'dan Çıkmak İstiyor

Üye Öğretmenler, İLKSAN'dan Çıkmak İstiyor

İLKSAN seçimleri yaklaşırken, üyelerin çok büyük kısmı sandıktan çıkmak istiyor.

 İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) için seçimler yaklaşırken ve sendikalar arasındaki yarış sürerken üye öğretmenler sandıktan çıkmak istiyor.

 Zorunlu üyelik başta olmak üzere, İLKSAN'ın sosyal yardımları, ikraz oranları ve emeklilik durumunda üyelere ödedikleri miktarların artık sembolik hale dönüşmesi üyelerin sandıktan umudunu kesmesine sebep oldu.

 İLKSAN yönetim kurulu yıllardır Türk Eğitim Sen'de bulunmakta, Eğitim Bir Sen ise yönetimi suçlamakta ve üyelerin haklarını yeteri kadar koruyamadığını, ikraz oranlarının yüksek oluşunu, zorunlu üyeliğin doğru olmadığını ve emeklilik ikramiyesinin oldukça az olduğunu savunmaktadır.

 Üyelerin beklentileri ise yıllardır yerine getirilememiş, OYAK, POLSAN gibi benzeri sandıklara göre çok geride kalmış İLKSAN'ın lağvedilmesi ve tüm malvarlığının üyelerin aidat miktarlarına göre üyelere ödeme yapılması yoluyla sandığın kapatılmasıdır.

 İLKSAN, artık umutların tamamen tükendiği, düzelmesi ve iyileştirilmesi, ıslak edilmesi neredeyse mümkün olmayan bir sandık haline gelmiş ve kapatılması elzem olmuştur.

 İLKSAN'ı ayakta tutma gayreti, üyelere ve eğitim camiasına darbe vurma anlamına gelmekte olup, üyelere yapılacak en büyük iyilik sandığı lağvetmekten geçmektedir.

 Üye öğretmenler, sendikalar başta olmak üzere hükümet, bakanlık ve eğitim paydaşlarından sandığın kapatılması için gayret beklemektedir.

 Mebpersonel.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.