Uzman öğretmenlik eğitimleri tamamlandı. Kariyer sınavları ne zaman? İşte takvim

Uzman öğretmenlik eğitimleri tamamlandı. Kariyer sınavları ne zaman? İşte takvim

Uzman öğretmenlik eğitimleri tamamlandı. Kariyer sınavları ne zaman? İşte takvim

Uzman öğretmenlik sınav başvuru tarihleri için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında 18 Temmuz'da başlatılan uzman öğretmenlik eğitimleri sona ererken başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül'e kadar devam edecek. Söz konusu sınava günler kala Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı örnek soru kitapçıkları ile öğretmenler kendilerini sınav öncesi deneyecekler. Heyecanla beklenen yazılı sınav başvuruları MEB takvimine göre 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Uzman öğretmenlik sınavları ise 9 Kasım tarihinde gerçekleşecek.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Sınav 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.

SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

İÇERİKLER ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI'NDA (ÖBA) PAYLAŞILDI

Video eğitimlerinin yanı sıra video eğitimlerde görev alan akademik kadro tarafından hazırlanan yazılı içerikler de ayrıca ÖBA'da paylaşıldı. Eğitim başlatıldığında veya ‘Eğitime Devam Et’ seçildiğinde eğitim görseli altında yer alan ‘Eğitim Hakkında’ kısmında bu dokümanlara ait açıklamalar ve linkler yer aldı. Video içeriklerinin tamamının izlenmesi durumunda ‘eğitimi tamamlama şartı’ yerine getirilmiş oldu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.