Yeni tartışma: MEB'de karma eğitimin olmadığı okullar da olsun!

Yeni tartışma: MEB'de karma eğitimin olmadığı okullar da olsun!

Yeni tartışma: MEB'de karma eğitimin olmadığı okullar da olsun!

Milli Eğitim Bakanlığında yeni tartışma konusu: Karma eğitimin olmadığı okullar da olsun!

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve ilk geldiği günlerde bu konuyu açmış lakin konu hakkında herhangi bir adım atılmamıştı.

Son zamanlarda yaşanan hadiseler üzerinden memurlar forum adresinde bir öğretmen yeni bir başlık açtı.

Başlığa göre karma eğitimin olmadığı okulların açılması gerektiğini şu sözler ile ifade etti:

''Bugün ayın 8'i. Bir haber gördüm bir okul müdürü 1 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla başlayan soruşturma şuan 8 kız öğrencinin de dahil olmasıyla devam ederken bu müdür tahliye almış. Böyle bir şey yaşanmış olabilir olmaya da bilir bilmiyorum. Ama haberi görmüşsünüzdür. Bu tarz haberlerden çok var. Bazılarında öğretmen suçsuzken iftira atılıyor. Bu durumumuz böyle iyi bunlar çürük elma diyenleri de anlıyorum. Lakin ben kızımı karma eğitim yapılan bir liseye göndermek istemiyorum. Bunun bir çok sebebi var. Ergenler tabi ki karşı cinse kendini beğendirmek için çabalayabilir, makyaj yapabilir, özel giyinebilir vesaire. Benim kızımda böyle yapmasa bile arkadaşları böyle yaptığında kendisini olumsuz hissedebilir. Erkeklerin sınıftaki kızlara hava atmak için derste istenmedik davranışlarda bulunduklarını ve kız meselesi yüzünden kavgaları duymuşsunuzdur. Hatta erkek meselesi yüzünden kızların kavgası bile oluyor artık. O yüzden diyorum ki karma eğitimin olmadığı liselerde olsun. İsteyen oraya gidebilsin. En azından talep verilsin e devletten yeterince başvuru varsa o bölgede böyle bir imkan sağlansın. Liseler zorunlu. Açık liseye geçmek zorlaştırıldı. Akademik ilerlemeyecek öğrenciyi veli zoruyla sınıfta tutuluyor. Okullarımız çocuk bakımevine dönmek üzere.''

Sizce karma eğitimin olmadığı okullar açılmalı mıdır?

Cevabınızı yorumlara bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum