'Öğretmenler Rahata Alıştı' Diyenler, Pandemi Döneminde Kaybettiğimiz Öğretmenlerimizi Rahmetle Ansınlar

'Öğretmenler Rahata Alıştı' Diyenler, Pandemi Döneminde Kaybettiğimiz Öğretmenlerimizi Rahmetle Ansınlar

Adana Milletvekili İsmail Koncuk yaptığı açıklamada pandemi döneminde eğitim çalışanları ile ilgili, il il ne kadar covid-19 vakası bulunduğuyla ilgili çarpıcı iddiaların gündeme geldiğini söyledi. Eğitim çalışanları ile ilgili gerekli önlemlerin zamanında alınmaması sebebiyle corona virüs testi pozitif çıkan ve hayatını kaybeden eğitim personeli sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Tanı almış öğretmen sayısının en yüksek olduğu illerden birinin de “Adana” olduğunu belirtti.

Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığına verdiği soru önergesine gelen cevapta: “2020/2021 Eğitim ve Öğretim yılında; “Adana ilimizde” salgına yakalanan, göreve dönen veya hayatını kaybeden eğitim çalışanı sayısı Bakanlığın Adana Valiliğinden konuya ilişkin aldığı görüşe yer vererek cevapladığı önergede; Koronavirüs salgınına yakalanan eğitim çalışanı sayısının (14.12.2020 tarihi itibariyle) 927 ve işine dönen eğitim çalışanının 778, salgına yakalanıp hayatını kaybeden eğitim çalışanı sayısının 3, karantinada bulunan eğitim çalışanı sayısının 146 olduğu görülmektedir. Yüz yüze eğitime katılan ve salgına yakalanan, eğitime devam eden öğrenci sayısının ise 20 Kasım 2020 tarihi itibariyle yüz yüze eğitime katılan ve hayatını kaybeden öğrencinin bulunmadığı, karantinada bulunan öğrenci sayısının ise 5 olduğu belirtilmiştir.

Koncuk, “Bu süreçte öncelikle eğitim camiamızda olmak üzere hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.