2015 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmaları

2015 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmaları

2015 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmaları Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Örnekleri 2015 Tıkla İndir Seçmeli Ders Uygulaması Semineri

MEB 2015 Seçmeli Ders Uygulamaları Semineri Örneği 2015 Seminer Çalışması 2015 MEB tarafından sen sonu seminerleri neticesinde Seçmeli Ders Uygulamaları ile ilgili çalışmalar merak eden okuyucularımız için derlediğimiz bu haber turunda seminer çalışmaları neticesinde Seçmeli Ders Uygulamaları hakkında siz değerli okuyucularımıza gerekli seminer çalışması ile ilgili detayları aktarmaya çalışacağız. Bu kapsamda Seçmeli Ders Uygulamaları için haberimizin devamında ilerleyiniz.


Seçmeli Ders Uygulamaları semineri için sen sonu temel eğitim seminer çalışmaları merak eden siz değerli okuyucularımıza böylece tüm gelişmeleri ve haberleri aktramaya devam ediyoruz. Haberimizin devamına ilerleyerek Seçmeli Ders Uygulamaları hakkında gerekli çalışmaları bulabileceksiniz. Mebpersonel.com ekibi olarak siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız seminer çalışmaları 2015 yılı için merak ediyorsanız bizleri daha yakından takip ederek seminer çalışmaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Şimdi ise Seçmeli Ders Uygulamaları semineri için sizlere gerekli çalışmaları aktaracağız. 

Tüm soru görüş ve önerilerinizi yorumlar kısımından aktarabilirsiniz.

SEÇMELİ DERS UYGULAMALARI

 

2007-2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada Türkiye genelinde 1,2,3 sınıflarda en fazla okutulan seçmeli derslerin sanat etkinlikleri, spor etkinlikleri, bilişim teknolojileri, takviye ve etüt çalışmaları ve satranç olduğu tespit edilmiştir. Ancak yeni 4+4+4 sistemine geçildikten sonra seçmeli ders uygulaması sadece zorunlu seçmeli ders olan oyun ve fiziki etkinlik dersinin okutulması şekline dönüşmüştür.Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin ve okul müdürlerinin birçoğu 1,2 ve 3. Sınıflarda seçmeli ders uygulamasının olmamasını, seçmeli ders uygulamasının 4. Sınıfta başlaması gerektiğini belirtmişlerdir.Derslerin daha iyi işlenmesine yönelik olarak ise derse giren öğretmenlerin yeterliliklerini, okulun imkanlarını, derslerin programlarını, çevrenin imkanlarını geliştirmek, seçmeli derslerin notla değerlendirilmesi yönünde görüş bildirmişlerdir. Seçmeli derslerle ilgili dikkat edilmesi gerekenler;

1-Seçmeli dersler öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmalıdır.

2-Seçmeli dersler öğrencilerin ilgisini çekmelidir.

3-Seçmeli dersler için ayrılan ders saatleri yeterli olmalıdır.

4-Seçmeli ders sayısı artırılmalıdır.

5-Öğrenciler seçmeli dersleri zorunlu dersler kadar ciddiye almalıdır.

6- Seçmeli dersler verimli yürütülmelidir.

7-Seçmeli derslerde yeterince uygulama/etkinlik yapılmalıdır.

8-Seçmeli dersler için öğrencilerin ön yeterliliklerine dikkat edilmelidir.

9-Öğretmenler diğer dersleri takviye etmek için seçmeli dersleri kullanmamalıdır.

10-Seçmeli dersler öğrencinin akademik hayatı için zemin sağlamalıdır.

11-Öğrenciler seçmeli derslerle ilgili kaynaklara kolaylıkla ulaşabilmelidir.

12-Seçmeli dersler öğrencilerin meslek seçimine katkıda bulunmaktadır.

Milli eğitim tarafından haftalık ders çizelgelerinde yer alan seçmeli derslerle öğrencilerin akademik başarıları yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amaçlanmakla beraber seçmeli derslerin, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velilerin rehberliğinde öğrenci tarafından seçilmesi öngörülmektedir.Bu nedenle özel okullarda okutulan seçmeli dersler devlet okullarındaki ilkokullarda da okutulabilir ve öğrencinin gelişimine daha çok katkıda bulunulabilir. 

 

Bazı Özel Okullarda okutulan seçmeli dersler

1. Sınıflar için

 

1. Bilim Atölyesi

2. İngilizce

3. Bilişim Teknolojileri

4. Satranç

5. Oyun ve Spor

6. Halk Oyunları

7. Yüzme

8. Seramik

9. Sanat Atölyesi

10.Aşçılık

2. Sınıflar için

 

1. Bilim Atölyesi

2. İngilizce

3. Bilişim Teknolojileri

4. Satranç

5. Oyun ve Spor

6. Halk Oyunları

7. Yüzme

8. Seramik

9. Sanat Atölyesi

10.Basketbol

11.Voleybol

12.Aşçılık

 

3. Sınıflar için

 

1. Bilim Atölyesi

2. İngilizce

3. Bilişim Teknolojileri

4. Satranç

5. Oyun ve Spor

6. Halk Oyunları

7. Yüzme

8. Seramik

9. Sanat Atölyesi

10.Basketbol

11.Voleybol

12.Aşçılık

4. Sınıflar için

 

1. Bilim Atölyesi

2. DestinationandImagination (Yaratıcılık Kulübü)

3. Bilişim Teknolojileri

4. Satranç

5. Basketbol

6. Voleybol

7.Drama Atölyesi

8. Seramik

9. Halk Oyunları

10.Aşçılık

11. Sanat Atölyesi

12.Yüzme

 

1.Bilim Atölyesi: Akılda kalan bilgi, eğlenirken öğrenilen bilgidir. Bu düşünceyle düzenlenen “Bilim Atölyesi” programında, eğlenceli aktivitelerle çocukları katılımlara teşvik ederek, onların hayal güçlerini geliştirip, eğlendirirken öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu atölyede çocukların, farklı yöntem ve teknik uygulamalarla zenginleştirilmiş etkinlikler sayesinde, geleceğin mesleklerinin eğlenceli yüzüyle tanışmasını ve yeni ilgi alanları oluşturmalarını hedeflenmektedir.

2. DestinationandImagination (Yaratıcılık Kulübü):Öğrencilerin, üretici ve yaratıcı yönlerini fark edebildikleri bir kulüptür. Yaratıcılık ve Proje Kulübü’nde, öğrencilerin proje oluşturmada değişik yollar deneyebilmesi, farklı bakış açılarına sahip olabilmesi, sosyal ve düşünsel becerilerinin gelişmesi hedeflenmiştir. Düşünme ve el becerilerini geliştirmek, kullanılan malzemeleri, farklı projeler ile tekrar günlük hayata kazandırmak, yaşadığımız ortamı daha da kullanılır ve sağlıklı hale getirmek, bu kulübün amaçları ve çalışmaları arasında yer alır.Bu dersi seçecek öğrencilerde fen bilimleri, matematik ve ingilizce derslerinde başarılı olması,yaratıcılığını her alanda kullanabilmesi,drama yeteneğine sahip olması,grup çalışmasına yatkınlığı gibi özelliklerin olması daha etkili olacaktır.

3.Drama Atölyesi:Çocukların, ünlü bilim insanlarını kostümler eşliğinde skeçler oynayarak canlandırmalarıyla,tonlama, nefes gibi tiyatro egzersizlerinin yanı sıra, öğretmeninin yönlendirmesiyle doğaçlama yaparak yaratıcılıklarını kullanmaları amaçlanmaktadır.

4.Seramik: Dersin amacı, birbirini tamamlayan tasarım ve sanat anlayışını aynı çatı altında birleştirerek ilk olarak seramik ile daha sonra da malzeme ile sınırlandırılmamış ve en önemlisi özgün tasarlanmış sanat eserleri ve sanatsal tasarımlar meydana getirmektir.

5.Aşçılık:Aşçılık programıyla öğrencilerin besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve besin hijyeni hakkında bilgi sahibi olması tad ve koku duyumlarının gelişmesi, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olmaları amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.