2019 LGS-Liselere Geçiş Sınavı (Merkezi Sınav)  Kolay Mıydı Zor Muydu? LGS Soruları ve Cevapları -

2019 LGS-Liselere Geçiş Sınavı (Merkezi Sınav) Kolay Mıydı Zor Muydu? LGS Soruları ve Cevapları -

2019 LGS-Liselere Geçiş Sınavı (Merkezi Sınav) Kolay Mıydı Zor Muydu? LGS Soruları ve Cevapları -

2019 LGS-Liselere Geçiş Sınavı (Merkezi Sınav)  Kolay Mıydı Zor Muydu? LGS Soruları ve Cevapları . 2019 LGS merkezi sınav tamamlandı. 2 oturum halinde tamamlanan LGS sorularının cevaplarını öğrenciler merakla bekliyor. Peki 2019 LGS-Liselere Geçiş Sınavı kolay mıydı? Zor muydu? Sınava giren öğrencilerin sosyal medyada yazdıkları yorumlara göre bu yılki LGS sorularının geçen yıla göre biraz daha kolay olduğu anlaşılıyor. Özellikle Türkçe ve Sosyal bilgiler-inkılap tarihi testlerinde öğrenciler çok kolay soruları olduğunu söylüyor. Sınavın kolay olması demek puanların da buna göre olması ve geçen yıla göre yerleştirmelerde daha çok net yapan öğrencinin ilgili okullara yerleşmesi demektir. 

2019 LGS YAPILDI? PEKİ SÜREÇ ŞİMDİ NASIL İŞLEYECEK?

1 Haziran 2019 tarihinde yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav (LGS) Başvuruları 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapıldı. Şimdi ise LGS'nin ardından öğrenciler soru ve cevapların yayınlanmasını bekliyor olacaklar. Birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika oldu.. Birinci oturumda 8. sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltildi.  Ek süre verilen engelli adaylarda; Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan adayların birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulandı.

PUANLAMA VE SIRALAMA

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

 Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden muaf olan öğrencilerin Yabancı Dil ve/veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler dışındaki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile elde edilir. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69 uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.