2020 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama

2020 MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları sorgulama! 2020 MEB ücretli öğretmenlik sonuçları nasıl öğrenilir? .

MEB'in takvimine göre 2020-2021 dönemine ilişkin ücretli öğretmenlik başvuruları eylül ayı içerisinde alındı. Sonuçlar il bazında İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin resmi internet adresinde yayımlanıyor. Başvuru yaptığınız ilin milli eğitim müdürlüğü adresini ziyaret ederek sonuçların açıklanıp açıklanmadığını öğrenebilirsiniz.

.
2020-2021 eğitim öğretim Yılı 1. Dönem için ücretli öğretmen olarak görevlendirilmek üzere aranarak kendisine tebliğ yapılan ilgililerin hazırlaması gereken belgeler şu şekilde:

.
1- Nüfus Cüzdanı
2- Diploma/Formasyon belgesi
3- e-devlet üzerinden mezuniyet belgesi
4- KPSS Sonuç Belgesi
5- Adli Sicil Kaydı.

6- Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)
7- Ziraat Bankası Bolu Merkez Şubeden açılacak maaş hesabı İban Numarası (Onaylar çıktıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne elden teslim edilecektir)
8-Özel Eğitim branşı için görevlendirilmek üzere arananlardan Özel Eğitim Setifikası.

Görevlendirme sonrasında istenen belgeler İlçe Milli Eğitim Bakanlığı Müdürlükleri İnsan Kaynakları bölümüne teslim edilerek gerçekleştirilecek.

.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK ŞARTLARI NELER?

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması,

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,

.

* Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.

* Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.

.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI

Ücretli öğretmenlik maaşı 2020 yılında bir miktar arttı. Ücretli öğretmenlik maaşları ders saatine göre 16 TL aldıkları için ortalama olarak aylık 2.000 TL tutarından bir maaş almaktadırlar. Ücretli öğretmenlikte belirli bir saati aştıktan sonra Asgari Geçim İndirimi de hesaba katılacağını hatırlatalım. Ücretli öğretmenlik maaşları her ayın 1-15 arası yatırılmaktadır. Ek ders ücreti de almamaktadırlar.

.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞ HESAPLAMA

Ücretli öğretmen maaşı hesaplama yöntemi için bir örnek verelim:

Haftada 25 saat derse girdiniz. 4 haftada 25 saat derse girdiğinizi hesaplarsak aylık 100 saat derse girmiş olursunuz. 100 saat ders için 14 gün SGK prim günü yapar ve brüt 2044,85 TL, net 1699,99 TL ücret alırsınız

.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.