28-30 Ekim Tatil Mi? MEB Açıklaması

28-30 Ekim Tatil Mi? MEB Açıklaması

28-30 Ekim Tatil Mi? MEB Açıklaması.Okullarda Ders İşlenecek mi? Tatil Kaç Gün Olacak?. "2016 eğitim öğretim yılı devam ederken 29 ekim bayramının ve 1 kasım seçimlerinin yaklaşmakta olduğu bir gerçek mevcut. Peki 1 kasım öncesi 30 eylül ve 29 ekim bayramı öncesi 28 ekim resmi tatil edilecek mi? Ayrıntılar haberimizde.

    28-30 Ekim Tatil Mi? MEB AçıklamasıOkullarda Ders İşlenecek mi? Tatil Kaç Gün Olacak?. 29 Ekim bayramı ve 1 kasım seçimlerinin peşpeşe gelmesinden dolayı insanların merak etti şey acaba 28 ekim ve 30 ekim günleri tatil olacak mı? Okulların tatil edilmesi ile ilgili açıklamalar geldi bizlerde "28-30 Ekim Tatil Mi? MEB Açıklaması" adlı haberimizde sizlere bu açıklamaöarı sunuyoruz. 28 Ekim gününün resmi tatil olup olmadığı haberimizde

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan sonraki gün olan 30 Ekim 2015 tarihi Cuma gününe denk gelmektedir ve o gün hem okullar için hem de kamu kuruluşlarında çalışanlar için son gün ayrıca haftanın son günü. Doğal olarak çoğu vatandaş işe, çoğu öğrenci ve öğretmen de okula gitmek istemeyecektir. Dolayısıyla 30 Ekim 2015 tarihinin de okullar ve kamu kuruluşları için tatil olma olasılığı artıyor.

CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN 28 EKİM 29 EKİM ÇARŞAMBA- PERŞEMBE

30 Ekim 2015 tatil mi? Seçim tatili kaç gün olacak?
 
Henüz resmi olarak erken seçim tarihi açıklanmamış olsa da, muhtemelen 1 Kasım Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek ve yaklaşık 59 milyon seçmen oy kullanacak. 1 Kasım turizm için yüksek sezona denk gelmiyor; ancak 29 Ekim cumhuriyet bayramı'nın perşembe gününe gelecek olması milyonlarca çalışan için cuma günü de izin alarak 4 günlük tatil yapma fırsatı anlamına geliyor. Turizm sektörü temsilcilerine göre, 4-5 günlük bu tür tatiller yaklaşık 150 bin kişilik bir ekstra hareketin oluşmasına yol açıyor. "Beyaz Türkler oy kullanmaya dönmüyor, tatiline devam ediyor" görüşüne tam olarak katılmayan turizmciler, seçimin tatile çıkan kişi sayısını da tatil süresini de yakından etkilediğini dile getiriyor.
 
2015 yılı resmi tatil günleri takvimine baktığımızda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, 28 Ekim tarihinde öğleden sonra başlamak üzere 29 Ekim tarihini de kapsayan 1.5 günlük bir tatil göze çarpmaktadır. 2015 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Perşembe gününe denk gelmektedir. Yani 28 Ekim 2015 Çarşamba günü öğleden sonra tatil başlayacak. 30 Ekim 2015 Cuma günü ise haftanın son günü olduğundan, büyük ihtimal yine tatil olacağını düşünmekteyiz. Böylece toplam tatil günü 2.5 gün olabilir...
 
Cumhuriyet Bayramı'nın ardından 1 Kasım 2015 Pazar Günü Genel Seçim yapılacak. Okullara kurulacak sandıklarda milyonlarca vatandaş oy kullanacak. Ayrıca kurulan sandıklarda başta öğretmenler olmak üzere bir çok kamu personeli görevli olacak. Bu demektir ki büyük ihtimal 2 Kasım 2015 Pazartesi günü de okullar tatil olabilir. 7 Haziran seçimlerinden sonraki 8 Haziran günü seçim merkezinin okullar oluşu nedeniyle ve bir çok öğretmenin seçimlerde görevli oluşu nedeniyle tatil yapılmıştı.
 
Böylece 28 Ekim Perşembe günü (öğleden sonra) ile 2 Kasım 2015 Pazartesi arasında 5.5 günlük tatil olma ihtimali yok yüksek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.