8. ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime  başlayacak mı?

8. ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Yüz yüze eğitimde yeni kararlar yakında açıklanacak. 8. ve 12. sınıfların durumu belli olacak? İşte detaylar...

MEB geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitimde okul öncesi ve 1. sınıflar bazında kademeli olarak başladı. Ekim ayında ara sınıfların da durumu merak ediliyor. İşte yüz yüze eğitimle ilgili yapılan açıklamalara göre son durum haberimizde.

MEB bilindiği üzere yüz yüze eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıflarla geçiş yaptı. Diğer ara sınıflar ise uzaktan eğitime başladı. 8. ve 12. sınıflara da  yüz yüze eğitimle destekleme ve yetiştirme kursları  açıldı. 31 Ağustos tarihinden itibaren başlayan destekleme ve yetiştirme kurslarına, 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin geldiği gözlendi. Eğitim 81 ilde sınav odaklı müfredat ile devam ediyor.

Diğer yandan 8. ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime açılacağına dair haberler sosyal medyada yayıldı. Sosyal medyada büyük tartışma konusu olan bu haberle ile çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialardan birisi de şu şekilde: " 6 Ekim'de uyum eğitimi tamamlanacak ardından bakanlık kademeli olarak 8. ve 12. sınıflara da yüz yüze eğitime açacak". Bakan Ziya Selçuk yüz yüze eğitim için önemli çalışmaların devam ettiğini katıldığı canlı yayınlarda dile getiriyor.

Önümüzdeki hafta başında yapılacak bakanlar kurulu toplantısında bu konunun yine ele alınacağı ve diğer sınıfların da yüz yüze eğitime açılıp açılmayacağının netleşeceğini tahmin ediyoruz.

MEBPERSONEL.COM / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.