ALAN DIŞI GÖREVLENDİRMELER İPTAL EDİLMELİ, NORM AÇILMALIDIR

ALAN DIŞI GÖREVLENDİRMELER İPTAL EDİLMELİ, NORM AÇILMALIDIR

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri 100 saatlik kurslarla Alan dışı BTR görevlendirmelerinin iptal edilerek bu kursların kapatılmasını ve sadece Bilişim Öğretmenleri için BTR Norm/Kadro çıkarılmasını mağduriyetlerin artık son bulmasını istiyorlar.

  Fatih Projesi yani Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi olarak ifade edilen projeye bakıldığında,yapılan uygulamalar ile projenin ismi birbirinden çok uzaktadır. Takdir edersiniz ki hareket okullara tablet dağıtmak,sınıflara akıllı tahta koymak değildir. Hareket kitlelerce bir amaca göre hareket etmektir. Ama Bakanlığın bu uygulamasında hareket denince satın alma hareketinden başka bir şey yoktur, okullarda projenin amacına göre öğretmenleri ve öğrencileri yönlendirecek yani harekete geçirecek liderler maalesef projede yoktur. Bu sebeple Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak Bakanlığı projenin yanlış yönetildiğinden dolayı işin eğitimini almış kişiler olarak uyarmak görevimizdir. Sınıflara akıllı tahtaları koyup, öğrencilere tablet dağıtıp tamam bu bir hareketdir demek bunun satın alma hareketi olduğunu gösterir, ihaleye girmekten başka amaç yoktur. Ama ismindeki fırsatları artırmak ve teknolojiyi iyileştirmek istiyorsanız bu amaç için harekete geçirecek liderler gerekir çünkü bilgisayar destekli eğitim literatürde geçtiği gibi teknoloji lideri,rehberi olmadan olmaz. Bu gerekliliği Bilişim Teknolojileri alanında lisans eğitimi alan herkes tahmin edebilir. Hayatında hiç bilgisayarın tuşuna basmamış öğretmenlerin bile 100 saat kurs ile okullarda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni unvanını alması bilişim çalışanlarının haklarının gasp edilmesidir. Ne eğitim açısından ne de ahlak açısından açıklanabilir yanı yoktur çünkü 4 yıl boyunca üniversite eğitimi almış, binlerce atanmayı bekleyen bilişim teknolojileri öğretmeni varken 100 saat ile bu öğretmenlerin unvanlarını, haklarını dağıtarak mesleklerini elinden almak her açıdan kabul edilemez bir durumdur.

Fatih Projesinin gerçekten bir hareket olması için sizin gerçek teknoloji liderleriniz Bilişim Öğretmenleri görev beklemektedir. Ülkemizin trilyonlarının boşa gitmemesi ve okullarımızın teknoloji çöplüğüne dönüşmemesi için sizleri gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Biz Fatih Projesini şahlandıracak ve unsurlarını amaç uğruna harekete geçirecek bilgi donanımına sahibiz.
Nasıl Rehber Öğretmenlere okullarda NORM/KADRO veriliyorsa bilişim çağında okullarda BT Rehber Öğretmenliği için de NORM/KADRO açılmalıdır.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri


MebPersonel/ÖzelHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.