Anadolu liselerindeki kontenjanlar seneye boş kalmayacak

Anadolu liselerindeki kontenjanlar seneye boş kalmayacak

Nabi Avcı, Meclis Genel Kurulunda bir türlü dolmayan Anadolu liselerindeki kontenjan meselesine değindi.

 Anadolu liselerindeki boş kontenjanlar için yedek listeler iki kez çalıştırılmasına rağmen kontenjanlar dolmamıştı.

Sitemiz eğitim editörü Maksut Balmuk, 30 Eylül'deki değerlendirme yazısında Anadolu Liselerindeki boş kontenjanlar konusuna değinmiş ve sorunun tespitini yaptıktan sonra önerilerde bulunmuştu.


O yazımızda yer alan öneriler bugün Meclis Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından paylaşıldı.

İŞTE AVCI'NIN KONUŞMASI

"Kontenjanlar meselesine gelince; evet, yedek listeleri çalıştırdık, 2 defa tekrar tekrar açtık.

Yedek listelere rağmen boş kalan kontenjanlarımız var ama artık okullar 16'sında açıldı, bu kadar aradan sonra yeni bir kayıt açıp bu saatten sonra o çocukların okul değiştirmesi eğitimsel açıdan doğru bulunmadığı için burada mecburen kesmek zorunda kaldık ama bu konuda sistemik bir düzenleme yapmamız gerektiğini görüyoruz.

İnşallah önümüzdeki yıl bu tercihler meselesini tıpkı üniversitelere giriş meselesinde olduğu gibi, bütün yedek listeleri kontenjanlar dolana kadar işletilecek şekilde düzenleyeceğiz. Bu seneki problem büyük ölçüde özel okullarla devlet okulları arasında sık sık tercih değiştirenlerle de.. Yani açtığınız zaman kayıtları, bir kısım öğrenci oradan kalkıp öteki okulu tercih ediyor. Burada yaptığı kaydı alıyor, yedeğinin müsait olduğu okula kaydını yaptırıyor, bu sefer bu tarafta bir kontenjan açıklığı, kontenjan boşluğu meydana geliyor.

Dolayısıyla, önümüzdeki yılki düzenlemede inşallah ilk tercihleri aldıktan sonra geçişleri engellersek yani tek tercih üzerinden bu kayıtları yaparsak o zaman yedek listeler sonuna kadar boş kaldıkça yukarıya doğru çalıştırılabilir hale gelecek. Onu önümüzdeki sene yapacağız. Artık bu saatten sonra okulların açılmasının üzerinden çok vakit geçtiği için bunu yapamıyoruz."


Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.