Bakan AVCI: Bayrak Genelgesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

Bakan AVCI: Bayrak Genelgesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

Milli Eğitim Bakanı, geçen hafta yaşanan olaylardan önce Bayrak genelgesini yayımlanmayı düşündüklerini yaşanan olaylardan sora Bayrak Genelgesinisin yayımlanmasını anlamlı bulduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakan AVCI, Eşkişerin Günyüzü ilçesini  ziyareti  sırasında Bayrak Genelgesi konusunda öncemli açıklamalarda bulundu. Günyazı İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Teşkilatını ziyareti ardından esnafıdolaşan Avcı, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi. Avcı, Günyazı Belediye Başkanlığı ziyareti sırasında "Bayrak Genelgesi" hakkında konuştu. Son günlerde yaşanan olaylar öncesinde genelgenin yayımlanmasının düşünüldüğünü belirten Avcı, "Yaşanan olayların sonrasında genelgenin yayımlanması anlamlı oldu" ifadelerini kullandı. Türk Bayrağının etnik kökene bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sembolü olduğunu vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:


"Dolayısıyla ona sahip çıkmakta hepimizin görevi. Biliyorsunuz bizim bir Bayrak Kanunumuz var. Bayrak Kanunu; bayrağın nasıl olacağını, milimetrik olarak ölçülerini, nerelerde kullanılacağını, nasıl kullanılacağını, nasıl özen gösterileceğini, hangi günlerde nerelerde dalgalandırılacağını çok ayrıntılı bir biçimde tanımlıyor. Bu olaylardan önce deyişimin sebebi şu; gittiğimiz bazı yerlerde bayrağımızın çok özensiz kullanıldığına şahit oluyorduk, yırtık, ütüsüz. Türk Bayrağının üzerinde herhangi bir resim olmaz, amblem olmaz, yazı olmaz, dernek işareti olmaz. Bayrak, kanunda tarif edilen ölçülerde ve şekilde kullanılır. Çok milimetrik tarif edilmiştir. Onun için bayrağı tahrip etmek hangi niyetle yapılırsa yapılsın öncelikle bayrağa saygısızlıktır ve yasaya aykırıdır. Bunu öncelikle eğitim kurumlarımıza hatırlatma ihtiyacı duyduk. Çünkü en çok bayrak dalgalandıran kurum biziz elhamdülillah. Dolayısıyla öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin bu bilinci hem çevrelerine hem de öğrencilerimize bir kere daha hatırlatmaları, kazandırmaları için böyle bir genelgeye ihtiyaç duymuştuk. Bu vesileyle size hatırlatayım, konuşma yapılan kürsülerin önüne bayrak konulmaz. Bayrak toplantı masalarının üzerine serilmez. Konuşma yapılan yerlerden sarkıtılmaz gibi kanunda çok açık belirlenmiş kurallar var. Bunları bir kere daha hatırlatayım. Tabi son olaylarda maalesef bazı yörelerimizde eğitim kurumlarımız ciddi zarar gördü. Ve bu arada bayrağımıza da saygısızlık yapıldığını biliyoruz, görüyoruz. Dolayısıyla böyle bir genelgeye ihtiyaç zaten vardı ama denk gelmiş oldu. İnşallah tüm Türkiye kamuoyunda, Doğusuyla Batısıyla, Kuzeyiyle Güneyiyle ortak şerefimiz, ortak namusumuzun simgesi olan bayrağımıza herkes aynı bilinçle sahip çıkar. Bu genelge de buna vesile olur."

Konuşmanın ardından Bakan Avcı, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Sivrihisar ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.