Bakan Avcı'dan Cihan Muhabirini Susturan Cevap

Bakan Avcı'dan Cihan Muhabirini Susturan Cevap

İzmir'de Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorduğu soruya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan 'susturan' bir cevap geldi.

 Bugün özellikle, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ait Kazakistan ve Libya'daki okulların kapatıldığı" yönünde yapılan haberler sonrası, ısmarlama sorulan soruyla birlikte gerçek de ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İzmir'de katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, Cihan muhabirinin sorduğu soruya ise yanlışı düzelterek susturan bir cevap verdi. 
"Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kazakistan ve Libya’da eğitim veren kendi bünyesindeki okullarının kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Dünyanın birçok yerinde Türk okulları var" sorusunu soran Cihan Haber Ajansı muhabirine Bakan Avcı ilk olarak, "Söylemenize gerek yoktu. Ben sizin Cihan muhabiri olduğunuzu anladım" dedi. 
İmalı olarak, "Cihan Haber Ajansı" diye soruyu cevaplamaya başlayan Bakan Avcı, "Kazakistan'daki okul değil, Kazakistan'daki Türkçe Eğitim Merkezi'ydi. Öğretmenlerimizle ilgili vize problemi çıktı. Bu sorun çözüldü ve Türkçe öğreten öğretmenlerimiz tekrar görevlerinin başına dönecek. Libya'da ise güvenlik ve Merkezi hükümet sorunları var. Bu asayiş sorunları ortadan kalktığı zaman okullarımız faaliyetini sürdürecek" ifadelerini kullandı.
İkinci bir soruyu soran Cihan muhabirine Bakan Avcı, "Cihan Haber Ajansı bir kere de olumlu bir şey sor" diyerek güldü ve sorusuna cevap verdi.
kaynak: haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.