Bakan Avcı, Eskişehir´de Yunus Emre´yi anma etkinliklerine katıldı

Bakan Avcı, Eskişehir´de Yunus Emre´yi anma etkinliklerine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre´nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız.“ dedi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla, büyük Türk düşünürü, Yunus Emre, kabri başında anıldı.

Törende konuşan Bakan Avcı, Yunus Emre´nin, Anadolu´nun en zor zamanlarında bu topraklara ve insanlara aşıladığı bir ve beraber olma, tefrikaya düşmeme terbiyesini ve ruhunu hatırladıklarını belirterek, bu büyük öğretinin önemini bir kere daha vurguladıklarını bildirdi.

 

"Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır"

Memleketin bugün bazı tehlikelerin tehdidi altında olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Bu niyetler, bu eylemler, kendileri için uygun her aracı bizi bölmek, parçalamak için kullandı, kullanıyor. Bazen ırkçı ve bölücü bir örgüt eliyle,  bazen vahşi ve barbar bir örgüt eliyle bu planlar yürürlüğe konmak isteniyor. Biz, bütün bu kötü niyetleri, bu hevesleri 13. ve 14. yüzyılda kurulan Anadolu-İslam öğretisine sahip çıkarak, atlatacağız, atlatıyoruz. Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Bayram-ı Veli, Hazreti Mevlana, Şeyh Şaban-i Veli gibi uluların, büyük millet büyüklerinin, birliği, beraberliği ve dayanışmayı esas alan çağrılarına uyarak, bu badireleri de atlatıyoruz. Kardeşlik ruhu, milletimizi bir arada tutan mayadır. Yunus Emre´nin yüzlerce yıldır yankılanan bu çağrılarına bugün her zamankinden daha çok kulak vermek zorundayız. Bugün bu çağrılar doğrultusuna bütün ayrılıkçı girişimlere, hep birlikte karşı koymalıyız. Eskişehir´den her yıl, milletimizin bütün fertlerini ve insanlığı Yunus Emre´nin birleştiren söylemine kulak vermeye, onun çağrısına uymaya davet ediyoruz. Eskişehirli olarak Yunus Emre´ye ev sahipliği yapmaktan övünç duyuyoruz."

Konuşmaların ardından ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekiler, Eskişehir Olgunlaştırma Enstitüsünün sergisini gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.