Bakan Avcı: Hukuk müşavirliğimiz çalışıyor

Bakan Avcı: Hukuk müşavirliğimiz çalışıyor

Bakan Avcı, tören sonrası "Danıştayın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararının sistemi nasıl etkileyeceği" sorusunu cevapladı.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mitat Enç Görme Engelliler Okulunda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende, öğrencilere hem karne hem de "Daisy kitap okuma, dinleme ve ses kayıt cihazları" dağıttı.

Karne gününün öğrenciler için en güzel günlerden biri olduğunu vurgulayan Avcı, karnelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere "iyi tatiller" dileyen Avcı, "Öğrencilerimize sorduğunuz zaman muhtemelen onlar yine tatilde 'çok çalışacaklarını' söyleyecekler, biz onu söylemiyoruz. Tatilde güzel güzel dinlensinler, eğlensinler, önümüzdeki ders yılına daha iyi hazırlanmış olurlar. Bütün çocuklarımıza, öğrencilerimize sağlıklı, mutlu gelecekler diliyorum. Öğretmenlerimize bu ders yılı boyunca gösterdikleri çabalardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Eğitim yöneticilerimize, MEB merkez teşkilatına, bu ders yılının sağlıklı, başarılı bir biçimde sonuçlanması için emek sarf eden herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Karnesi kötü olan öğrenciler için ailelere bir uyarınız olacak mı" sorusu üzerine Avcı, "Tabii klasik uyarımız var biliyorsunuz. İşte karneden ötürü çocuklarınızı üzmeyin filan diye. Onu bir kere daha söyleyelim. Evet, çocukların karnelerini fazla, öyle problem yapmasınlar. Varsa sıkıntılı karneler, yeteri kadar başarılı bulunmayan karneler, onları da önümüzdeki dönem telafi ederler" ifadesini kullandı.

"Okuma materyalleri de Braille alfabesiyle veriliyor"

Bakan Avcı, açıklamalarının ardından öğrencilere, Braille alfabesi ile de yazılan karnelerini dağıttı.

Bakan Avcı, "Okuma materyalleri de Braille alfabesiyle veriliyor. Artık görme engelliler okullarımızda kullanılan materyallerin çok büyük bir bölümünü bu alfabeye dönüştürdük, dönüştürmeye devam ediyoruz" dedi.

Okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelik

Bakan Avcı, tören sonrası "Danıştayın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararının sistemi nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili olarak bütün illere bugün itibarıyla yazıyı gönderdik. Yürütmenin durdurulması kararı doğrultusunda yapılması gerekenleri, illere resmi yazıyla bildirdik. Onun dışında, bu karardan kimlerin ne kadar nasıl etkileneceği ve Bakanlık olarak hukuken ne yapmamız gerektiği konusunda hukuk müşavirliğimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Bu çalışma yapıldıktan sonra size ayrıntılı olarak açıklamayı yaparız."

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.