Bakan Avcı, neden hatayı hep dışarda arıyor?

Bakan Avcı, neden hatayı hep dışarda arıyor?

Bakan AVCI Neden Şikayet Ediyor?

 MEB Bakanı Sayın AVCI son zamanlarda ne zaman konuşsa kasıtlı dezenformasyondan ve spekülasyonlardan bahsediyor.

Bu cümleler adeta alışkanlık haline geldi. Yönetimde olanlar eleştiriye açık olmalıdırlar. Özellikle de MEB gibi bir bakanlıkta bulunanlar daha çok açık olmalıdırlar. Sayın AVCI'yı insanlar böyle tanıdılar fakat sayın bakan biraz da eleştirilere kulak vermeli ve acaba haklılar mı diye sorgulamalıdır.

Puanlar yeniden hesaplanınca neden spekülasyon olsun? İnsanlar haklarını aramasınlar mı?

MEB'in ana sayfası sayın Bakanın Eskişehir gezileri ve eğitimle ilgili olmayan konularla doldurulması da mı provokatörlerin mi işi?

Öyle ise provokatörleri dışarıda değil içeride araması gerekmez mi?

Bakan Performans ödevleri kalkacak diyor arkası ancak 6 ay sonra geliyor. Bürokratları bu dönem olmaz yıl sonunda değiştireceğiz diye bile açıklama yapmıyorlar.

Plansız çalışmanın bedeli öğretmenlere ödetildiğinde suçlu eleştirenler midir?

Bir sendikanın kadrolaşması size paralel mücadele diye anlatılıyorsa ve el altından aslında paralel denilen yapıya (bizden olan paralel iyidir mantığıyla) kadro tahsis ediliyorsa bunun suçlusu paralel midir? Eleştirenler midir?

Başka bir örnek: Sayın bakan 15-20 gün önce lise son sınıf öğrencilerine yeni sınav hakkı tanıyacağız dedi. Bürokratlarda tık yok. Bunu açıklamak için sınav tarihinin yaklaşmasını mı bekliyorsunuz?

Şimdiden açıklasanız da gençler hazırlık yapsalar olmaz mı?

Diğer sınıf tekrarına kalanlar ne olacak açıklayamaz mısınız? Evet ya da hayır deyin yeter...

Sayın bakan; siz hatayı dışarıda arayacağınıza, siyasetçilerin son dönemlerinde başvurdukları şikayet mekanizmasını işleteceğinize biraz öz eleştiri, içeriyi sorgulama zamanı geldi mi? sorusuna cevap arasanız daha iyi olmaz mı?

Maksut BALMUK

Öğretmen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.