Bakan Avcı’dan lisansüstü öğrencilerine tavsiye

Bakan Avcı’dan lisansüstü öğrencilerine tavsiye

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışında öğrenim görmeye hak kazanan lisansüstü öğrencilerine “Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Çok kültürlülük bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünüz zaman, bir imparatorluk varisine yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun“ diye tavsiyede bulundu.

 Millî Eğitim Bakanı Avcı, Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı (YLSY) kapsamında, bursluluğa hak kazanan yaklaşık bin öğrenciye yönelik MEB Şura Salonu´nda düzenlenen bilgilendirme ve oryantasyon toplantısına katılarak çeşitli tavsiyelerde bulundu. 

Eğitim için yurtdışına giden öğrencilerden Türkiye’yi de beraberinde götürdüklerini unutmamalarını, bu duyarlılık ve hassasiyetle eğitimlerini sürdürmelerini isteyen Bakan Avcı, Bakanlığın elverdiğince öğrencilerin yanlarında olacağını belirterek öğrencilere günlük tutmaları, dil öğrenmeleri, başka ülke vatandaşlarıyla arkadaşlık kurmaları ve kendilerine zaman ayırmalarını tavsiye etti.

 

"Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Çok kültürlülük bize yabancı bir mesele değil”

Bakan Avcı, "Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Dolayısıyla, ´çok kültürlülük´ bize yabancı bir mesele değil. Eğitiminizi tamamlayıp Türkiye’ye döndüğünüz zaman, bir imparatorluk varisine yakışan çok kültürlülüğün donanımlarıyla gelmiş olun" diye konuştu.

“Gittiğiniz yerde kendi içinize kapanıp kalmayın” diyen Bakan Avcı konuşmasının devamında şunları söyledi: Gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmeye çalışın. Bunun, akademik çalışmalarınıza katkı sağlayacağını unutmayın. Gittiğiniz yerde başka Türkler varsa gettolaşmadan başka ülkelerin insanlarıyla tanışın. Gittiğiniz ülkeler, bazı noktalarda Türkiye’nin ilerisinde, bazı noktalarda ise gerisinde olabilir. Oraya aynı zamanda eğitim ataşesi olarak gittiğinizi unutmayın.”

Üniversitelerin "kozmopolit" olduğunu belirten Bakan Avcı, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin üniversitelere de artı değer katacağını söyledi. Öğrencilere, "namerde muhtaç etmeyecek" bir düzeyde burs verdiklerini aktaran Bakan Avcı, bursların, "analarının ak sütü gibi helal" olduğunu ifade etti.


Bakan Avcı, öğrencilerden, en küçük bir çalışma veya ödev yaparken bile zihinlerinde, "Türkiye´de bu çalışmalar kimin işine yarayacak" sorusunu bulundurmalarını da istedi. “Yurt dışında size çengel atmak isteyen örgütler, gruplar olacaktır. İyi niyetli görünüm altında çalışmalarınızı yönlendirmek isteyenler olacaktır” uyarısında bulunan Bakan Avcı, “Bu konularda yabancı üniversitelerde yapacağınız çalışmaları kendi ülkeleri açısından yönlendirmek isteyeceklerdir” şeklinde konuştu. Bakan Avcı, öğrencilerden ailelerini ihmal etmemelerini, sadece mesajla değil, ailelerine düzenli bilgi vermelerini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.