Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ’in İdari İzin Yazısı Hatalıdır

Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ’in İdari İzin Yazısı Hatalıdır

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ , il müdürlüklerine Pictes kapsamında görev yapan okullar ve personelleriyle ilgili bir genelge gönderdi . Genelge Bakan Ziya SELÇUK’un yayınladığı genelgeye aykırı ve çelişiyor .

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ , 81 il Valiliğine Bakan Ziya SELÇUK’un gönderdiği genelgeyi ilgi tutarak idari izin konusunda bir genelge gönderdi .

Reha DENEMEÇ’in imzasıyla illere gönderilen bu genelgede Bakan Ziya SELÇUK’un İdari izin genelgesi ilgi tutulsa da, Bakan Ziya SELÇUK’un illere gönderdiği genelge ile çelişen , hatalı bir genelge gönderildi .

Bakan Ziya SELÇUK imzasıyla 81 il Valiliğine gönderilen 13.03.2020 tarihli genelgede ;

“ Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş; bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere idari izin verilmiştir “ denilmektedir .

İşte o genelge 

Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ’in İdari İzin Yazısı Hatalıdır

Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ’in İdari İzin Yazısı Hatalıdır


Bakan Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen genelgede öğretmen ve yöneticilere izin verilirken , Reha Denemeç bu genelgeyi ilgi tutarak idari personelin idari izinlerini kaldırmıştır.

Reha DENEMEÇ imzasıyla illere gönderilen genelge de ; “ Okullarda , okul yöneticilerinin görevlerine devam edecek olmaları sebebiyle , Pictes kapsamında çalışan temizlik ve silahsız güvenlik görevlileri gerekli çalışmaları yapmak üzere görevlerine devam edecektir “

Bakan Ziya SELÇUK’un idari personele ( yöneticilere) verdiği izni , Reha DENEMEÇ illere gönderdiği genelge ile iptal mi etmiştir ?

Reha DENEMEÇ , büyük ihtimalle Bakan Ziya SELÇUK’un illere gönderdiği idari izin genelgesini okumamış , Picteste görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı ile uzaktan yakından alakası olmayan, eğitimci olmayan bir kişinin çala kalem yazdığı genelgeye imza atıp illere göndermiştir .

İşte o genelge

Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ’in İdari İzin Yazısı Hatalıdır

Sonuç olarak ; Reha DENEMEÇ’in illere gönderdiği genelge , Bakan Ziya SELÇUK’un genelgesi ile çelişmektedir .

Bu durumda geçerli olan Bakan Ziya SELÇUK’un genelgesidir .

Bakan’ın gönderdiği genelgeyi , Bakan Yardımcısı veya genel müdür aykırı bir genelge ile kadük bırakamaz .

Milli Eğitim Bakanlığında son söz Bakan Ziya SELÇUK’un olduğuna göre , geçerli olan genelgede Bakan’ın gönderdiği genelgedir .

Bu genelgeye göre de okullarda görev yapan yöneticiler de idari izinli sayılacaktır .

www.kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.