Bakan Yılmaz: Ülkemizi güçlendirmek, şehit ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir

Bakan Yılmaz: Ülkemizi güçlendirmek, şehit ve gazilerimize olan borcumuzun gereğidir

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şehitler bu bayrak için can verdi, bu bayrağı daha yüksekte tutmak lazım. Şehitler bu ülkenin birliği, beraberliği için can verdi, bu ülkenin birliğini, beraberliğini güçlendirmek lazım. Bu ülkenin yoksulluğunu, cehaletini, fakirliğini yenmek lazım. İşte bizim de yaptığımız budur." dedi.

Bakan Yılmaz,  Sivas´ta düzenlenen, şehit aileleri ve gazilerin bir araya geldiği iftar programında bir konuşma yaptı. Şehitlere Allah´tan rahmet, ailelerine de sabır dileyen Bakan Yılmaz, "Bugün bu topraklarda başımız dik, alnımız açık, ay yıldızlı bayrağın altında rahatça dolaşabiliyorsak, bugün bura da bu konuşmayı yapabiliyorsak, inanın bunları bir insanın ömründe yapabileceği en büyük fedakarlık olan kendi canını bu vatan için canını veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." diye konuştu.
 
Konuşmasında gazilere teşekkür ederek, ülkede hala şehit ya da gazi olmak isteyenler bulunduğunu aktaran Bakan Yılmaz,  şunları söyledi: "Bunu diyenler olduğu sürece, ilelebet, ebediyen bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayacağız. Bilin ki ülkenin, milletin ve devletin en büyük gücü işte bu duygunun bu insanlarımızda olmasıdır. Allah, devletimizi ve birliğimizi daim eylesin. Türkiye, şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirerek yoluna devam ediyor. Şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirmek bizim asli sorumluluğumuzdur. Şehitler bu bayrak için can verdi, bu bayrağı daha yüksekte tutmak lazım. Şehitler bu ülkenin birliği, beraberliği için can verdi, bu ülkenin birliğini, beraberliğini güçlendirmek lazım. Bu ülkenin yoksulluğunu, cehaletini, fakirliğini yenmek lazım. İşte bizim de yaptığımız budur. "
 
Hükümetleri döneminde yapılan yatırımlara da değinen Bakan Yılmaz, Türkiye´nin geçmişe kıyasla çok iyi bir noktada yer aldığını kaydetti. Milli gelirin ve dünya ihracatında Türkiye´nin payının arttığını, küresel yatırımdan daha fazla pay aldığını, ülkeye yabancı yatırımcı sermayesinin çoğaldığını anlatan Bakan Yılmaz, "Geçmişe kıyasla bu ülkeyi daha çok güçlendirdik. Çünkü güçlendirmek şehit ve gazilere olan borcumuzun gereği." dedi.
 
"İlköğretime erişim yüzde yüzde 97"
Bakan Yılmaz, Türkiye´nin bulunduğu bu noktayı eğitime borçlu olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
"Yakalanması gereken hedefi henüz yakalayamadıysak, o eksikliğin sebebi de eğitimden dolayıdır. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem ortalama eğitim süresini artıracağız, zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Eğitime erişimi artırmak istiyoruz, 2002´deki ilköğretime erişim yüzde 91 iken bugün yüzde 97. İlkokulu bitiren her iki öğrencimizden birisi liseye giderken bugün yüzde 82´si gidiyor. 2002´de yükseköğretime her 100 öğrenciden 14´ü gidebilirken bugün her 100 öğrenciden 41´i gidiyor. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 34´den 24´e düştü, ortaöğretimde de 31´den 22´ye düştü. İlköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002´de 28´di şimdi 17. Ortaöğretimde 18´di, şimdi 12´ye düştü. Önümüzdeki dönemde de okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız, eğitime ayırdığımız bütçeyi artıracağız."
 
"Öğretmenlerle ilgili performans ölçümü getireceğiz" 
"Öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alacağız, öğretmen akademisini hayata geçireceğiz." diyen Bakan Yılmaz, şunları anlattı: "Öğretmenlerle ilgili performans ölçümü getireceğiz. Ortaokul birinci sınıfları yabancı dil ağırlıklı hale getireceğiz. Mesleki ve teknik eğitime çok daha fazla önem vereceğiz. Allah nasip ederse gerçekten çok mesafe aldık, bu söylediklerimizi önümüzdeki dönemde bir olursak, beraber olursak, bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirirsek,  önümüze koyduğumuz hedeflerin hepsini aşabiliriz, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ancak bunun şartı birlik, beraberliğimizi artırmak. Türkiye´nin ihtiyacı birlik ve beraberliği artırmak, güçlendirmek. Ramazan una bir vesiledir. Allah, birliğimizi daim etsin."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.