Bakan Ziya Selçuk '21 Eylül Yüz Yüze-Hibrit Eğitimin" Detaylarını Açıkladı

Bakan Ziya Selçuk '21 Eylül Yüz Yüze-Hibrit Eğitimin" Detaylarını Açıkladı

21 Eylül'de okullar yüz yüze eğitime açılıyor, işşte detaylar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül'de okulların yüz yüze eğitime belli sınıflarda açılacağını duyurdu. İşte Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarının detayları.... Dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da okulların bazı sınıflarla sınırlı olmak üzere 21 Eylül'den itibaren yüz yüze eğitime açılacağını belirtmişti. Ziya Selçuk da okulların açılması ile ilgili şu detayları paylaştı...
***

Daha önce açıkladığımız hibrit modele göre, yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada verilecek. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor.

Matematik, Türkçe, Fen gibi temel dersler okulda, yüz yüze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak.

Sınıflar ikiye bölünecek. Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.

Seyreltilmiş eğitim modeline göre, okulda verilen temel derslerin saatlerinin de düşürülmesi planlanıyor. Örneğin, matematik haftalık 6 saat ise 4 saati okulda, 2 saati de EBA üzerinden verilecek.

40 dakika olan ders saatlerinin de 30 dakikaya çekilmesi, sınıfta kalma süresinin azaltılması üzerinde de çalışıldığı öğrenildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.