Bakanlar unutulur, ama öğretmenler unutulmaz

Bakanlar unutulur, ama öğretmenler unutulmaz

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Memur- Sen tarafından düzenlenen Mehmet Akif İnan´ı Anma Programı´na katıldı.

 Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla düzenlenen etkinlikte Memur-Sen  Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan vefatının 16. yılında anıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen programda, "Unutamadığım Öğretmenim" teması ile gerçekleşen Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması´nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada 1´inci olan İnönü Üniversitesi öğrencisi Derya Ödemiş hediyesini Bakan Avcı´nın elinden aldı.
 
"Bakanlar unutulur, ama öğretmenler unutulmaz"
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, programdaki öğrencileri ve öğretmenleri gıpta ile izlediğini, zira onların, mutluluklarını yaşarken birbirlerine ifade edebildiklerini söyledi. Bakan Avcı, millî eğitim bakanlarının bile unutulduğunu, ancak öğretmenlerin unutulamadığını vurgulayarak verdikleri mükafatlarla öğretmenleri hatırladıklarını söyledi. Bu vesileyle kendisinin de resim öğretmenini unutmadığını ifade eden Bakan Avcı şunları anlattı: "Rahmetli resim öğretmenim Cevat Ülger´i anlatmak isterdim. Cevat Ülger, Eskişehir Maarif Kolejinde resim öğretmenimizdi. İlk tanışmamız hikayemiz de oldukça sevimlidir. 1964 yılında Eskişehir Maarif Koleji hazırlık sınıfına başlıyoruz, o zamanlar maarif kolejleri 7 yıl; 1 yıl hazırlık, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise, yatılı okul, çarşamba günü resim dersimiz var, ilk ders. Büyük sınıflardan ağabeyler geldiler, dediler ki ´Yarın sizin resim dersiniz varmış, o resim dersine gelecek öğretmen Cevat Ülger, o komünisttir, onun söylediklerine fazla inanmayın. Dikkatli olun o komünisttir´ dediler. Cevat Hoca geldi, derse girdi, herhalde o günlerde gözlerinde bir rahatsızlık var, siyah koyu güneş gözlükleri takmış. Cevat Hocayı öyle görünce dedik ki hakikaten komünistmiş.´´
 
Bakan Avcı konuşmasının devamında şunları söyledi: "Yıllar geçti, Millî Eğitim Bakanlığında müşavir olarak çalışıyordum, UNESCO toplantılarına zaman zaman bizi gönderiyorlardı. Bir UNESCO toplantısında fırsat bulup toplantı arasında Modern Sanatlar Müzesi´ne gittik. Müze çok büyük, bir hafta boyunca  gezseniz bitiremeyeceğiniz kadar büyük bir müze, galerilerden oluşuyor. Koşarak dolaşırken bir galeride, resimleri maksimum 10 saniye durmadan geçmek durumundayız, bir resim uzaktan çağırdı, ´gel bana bak´ diye. Resmin yanına gittim, mavi bir resim, ´Moda´dan Bakış´, ressam; Bedri Rahmi Eyüboğlu. Müze yetkililerinin söylediğine göre şimdi öyle midir bilmiyorum ama o tarihte Paris´teki Modern Sanatlar Müzesi´ndeki tek Türk ressam ve tek Türk ressamın resmi; işte o resimdir. Dedim ki işte öğretmen bu, öğrencisine hangi resme nasıl bakılacağını işte böyle öğretir bir öğretmen. Allah gani gani rahmet eylesin."
 
Eskişehir, Bursa ve İstanbul´daki bazı camilerin mimarlığını Cevat Ülger´in yaptığını anımsatan Bakan Avcı, "Eskişehir´e yolunuz düşerse merkezinde Reşadiye Camisi vardır. Caminin mimarı; benim sevgili hocam Cevat Ülger´dir. Bursa´ya doğru yola çıkarsanız Eskişehir´den, yolun iki tarafında çok güzel iki tane küçük cami vardır, onların mimarı; benim sevgili hocam Cevat Ülger´dir. İstanbul´da Küçüksu´da camisi vardır, vitrayları vardır ve öğrencileri vardır" diye konuştu.
Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Mehmet Akif İnan´ın hizmetlerini anlattı. Yalçın ayrıca Millî Eğitim Bakanı Avcı´ya Akif İnan eserlerinin özel baskısını hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.