Bu Dönem Karne Notları Çok Düşük Olacak

Bu Dönem Karne Notları Çok Düşük Olacak

Uzaktan eğitim sebebiyle öğrencilerin karne notları bu dönem düşük olacak.

 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. Yarıyılı yaklaşık 2 hafta sonra tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla ve pandemi dolayısıyla öğrenciler 3 haftalık tatile girecek. Yine bakanlığın aldığı karar ile öğrencilere not girişi yapılacak.

 Bilindiği üzere ülkemizin çeşitli bölgelerine göre değişkenlik gösterse de canlı derslere katılım oranı internet altyapı, bağlantı yetersizliği, cihaz yetersizliği ve çeşitli sebeplerden dolayı düşük kalmıştır. Bu durumun faturası da öğrencilere kesilecektir.

 Öğretmenler, çeşitli kademelere göre değişkenlik gösterse de derse katılım puanı verecek ve bu puan ilgili dersin nihai sonucuna ciddi derecede etki edecek. Hal böyleyken canlı derslere katılım sağlamayan veya sağlayamayan öğrencilerin bu notları ‘’G’’(Girmedi) veya puan olarak çok düşük olacak.

 Sosyal medyada bir çok öğrenci sınavların kaldırılması ve bu yarıyıl karne verilmemesi yönünde istekte bulunsa da bakanlık bu çağrılara şu ana kadar olumlu cevap vermedi ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl karne notları da önümüzdeki günlerde e-okula işlenmeye başlayacak.

 Özellikle internet bağlantısı ve cihaz sebebiyle canlı derslere katılamayan yüz binlerce öğrenci de böylece mağdur olmuş olacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.