Canlı Sınıf Uygulaması İle İlgili  En Çok Sorulan Sorular ve Cevaplar

Canlı Sınıf Uygulaması İle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevaplar

Eğitim Bilişim Ağı Canlı Sınıf Uygulaması İle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevaplar

EBA canlı sınıf uygulaması başladı. Bu uygulama ile ilgili çok fazla soru sitemize ulaşıyor. EBA canlı sınıf uygulaması ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevaplar Mebpersonel.com olarak paylaşıyoruz:

EBA Canlı Sınıf özelliğimizi açılmıştır. Ülke genelinde 8. Sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 12. Sınıf öğrencileri ve öğretmenlerimiz bu özellikten faydalanabilecekler. Bu süreçte EBA Canlı Sınıf oluşturma yetkisi okul müdürleri ve müdür yardımcılarındadır. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları EBA'ya kendi hesapları ile giriş yaptıklarında sol menüde Canlı Ders butonuna bastıklarında kendi okullarında yer alan ilgili sınıflar ve öğretmenler için canlı ders atayabileceklerdir. Kaliteli ve verimli bir deneyim yaşanması için her okulun canlı ders yapabileceği saatler farklıdır. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları kendi ekranlarında görecekleri saatler için canlı ders oluşturabilirler. Okul müdür ve müdür yardımcıları tarafından atanan canlı derslerin süresi geldiğinde canlı dersin atandığı öğretmenin dersi başlatmasıyla canlı ders başlar ve öğrenciler derse katılabilir. Canlı Sınıf özelliği ile ilgili sık sorulan soruların cevapları http://www.eba.gov.tr/yardim-sss/ sayfasından yayınlanmıştır. Ayrıntılı bilgilendirme için ise EBA Mesleki Gelişim Alanında yer alan "EBA ile Uzaktan Eğitim" ve "EBA Akademik Destek ile Uzaktan Eğitim" kurslarından faydalanabilir.
EBA Canlı Ders özelliğinin kullanılabilmesi için;
o    Windows yüklü cihazlarda Windows 8.0 veya üzeri bir sürüm kullanılıyor olmalıdır.
o    Mobil cihazlarda; Ios ve Ipad'te 11.0 veya üzeri, Android'lerde ise 5.0 veya üzeri bir sürüm kullanılıyor olmalıdır.
o    Mobil uygulamalar güncellenmiş olmalıdır.
EBA Canlı Ders sırasında öğrencilerin kameraları kapalı olmalıdır. Ders başladığında öğrencilerin kameraları otomatik olarak kapalı gelmektedir. Öğrencilerin kameralarını açmaları için öğretmen tarafından yetki verilebilir.

>>> Canlı Ders Resmi Yazı <<<

>>> Canlı Ders Genel Yardım Dosyası <<<

>>> Canlı Ders Öğretmen Yardım <<<<

>>> Canlı Ders Öğrenci Yardım <<<

>>> Canlı Ders Ortaokul Öğrenci Girişi <<<

>>> Canlı Ders Lise Öğrenci Girişi <<<

Kaynak: Trabzon.meb.gov.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.