DYK ortak sınavlarının yapılacağı tarih belli oldu

DYK ortak sınavlarının yapılacağı tarih belli oldu

DYK ortak sınavlarının yapılacağı tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin 17 nci maddesinin 3 ncü fıkrasında "Her dönem sonunda kurs açılan derslerden Bakanlıkça belirlenenlere yönelik Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce izleme ve değerlendirme ortak sınavı yapılır. Özel eğitim meslek okulu ile özel eğitim meslek okulu programın uygulandığı özel eğitim sınıfında öğrenim gören öğrenciler ise bu sınavdanmuaf tutularak söz konusu dönem sonu izleme ve değerlendirme sınavı okul yönetimince yapılır." hükmüyer almaktadır.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Değerlendirme Ortak Sınavlarının Ek-1 listede bulunan okullarda (6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıflarda) ve belirlenen derslerden 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak.

MEB Personel İnstagrama katılıp konu ile ilgili en güncel ve hızlı gelişmelerden haberdar olabilirsiniz Ve sohbet bölümünde sorularınızı sorabilirsiniz.

MEB PERSONEL İnstagram KANALI İÇİN: TIKLAYINIZ

Bu bağlamda;

1) Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Değerlendirme Ortak Sınavlarında kullanılacakevrakların baskı ve paketleme işlemleri için gerekli malzemelerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerince teminedilerek Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerine teslim edilmesi,

2) Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme Değerlendirme Ortak Sınavlarında kullanılacakevrakların baskı ve paketleme işlemlerinin Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince yerinegetirilmesi, uygulama evraklarının sevkiyatının ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılması,

3) Ek-1 listelerde yer alan okullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme DeğerlendirmeOrtak Sınavların'nın 28 Mayıs tarihinde Ek-2 "Dikkat Edilecek Hususlar" çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

28 Mayıs 2022 Tarihli Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı'ndaDikkat Edilecek Hususlar

1- Destekleme veYetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı; 28 Mayıs 2022tarihinde, saat 10.00'da uygulanacaktır.

2- Sınava katılacak öğrenci listeleri Ölçme Değerlendirme Merkezleri (ÖDM) Müdürlüklerineiletilmiştir. Listelerde, öğrencilerin hangi sınıf seviyesinde ve hangiderslerden sınava katılacakları yer almaktadır.

3- Sınav salonundaki gözetmen görevlendirmeleri, destekleme ve yetiştirme kurslarındasınavın yapıldığı dersin dışındaki branşlarda görev alan öğretmenlerdenyapılacaktır. Bu görevlendirme ile ilgili planlama kurs merkezlerincegerçekleştirilecektir.

4- Sınav evraklarının baskı, paketleme ve değerlendirme işlemleri Ölçme DeğerlendirmeMerkezi Müdürlüklerince, kurs merkezlerine sevk işlemleri ise İl Milli EğitimMüdürlüklerince yapılacaktır. Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerinin baskıve paketleme işlemleri için gerekli malzeme temini İl Milli EğitimMüdürlüklerince sağlanacaktır.

5- Sınav evraklarının kurs merkezlerince teslim alındığı andan, geri dönüşüne kadarkisüre içerisinde tüm evrakların güvenliğinden kurs merkezi yöneticilerisorumludur.

6- Kurs merkezi yöneticilerine teslim edilen evraklar, sınav öncesine kadar açılmayacak vesalon görevlilerine ancak sınav öncesi teslim edilecektir.

7- Sınavla ilgili tüm taraflarca gizlilik esas alınacak, sınavdan sonrası da dahil olmak üzeresınav evrakının gizliliği ile ilgili her türlü tedbir alınacaktır.

8- Sınav evraklarının görüntülerinin herhangi bir ortamda yayımlanması kesinlikleyasaktır.

9- Sınava katılan öğrenciler, tek bir dersin sınav uygulamasına katılacaktır. Sınav süresi, 40dakikadır.

10- Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkmayacak, busüre sonunda sınavını bitiren öğrenci salondan çıkabilecektir.

11- İllerde sınav verileri kullanılarak herhangi bir analiz ya da raporlama çalışmasıyapılmayacaktır.

12- Sınav evrakları (kitapçık, cevap kağıtları ve salon yoklama listesi) sınav sonrasında30.05.2022 tarihine kadar Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerineulaştırılacaktır.

13- Sınav sonrası test kitapçıkları toplanacak, öğrencilere dağıtılmayacaktır. Test kitapçıkları,cevap kağıtları ve salon yoklama listeleri Ölçme Değerlendirme MerkeziMüdürlüklerinde muhafaza edilecektir.

14- Sınav evrakı basılmayan ve kursa sonradan kayıt yaptıran öğrenciler sınava katılmayacaktır.

Ahmet KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.