E-Okul lise ek yerleştirme süresi uzatıldı

E-Okul lise ek yerleştirme süresi uzatıldı

Liseler için E-Okul kayıtlarında ek yerleştirme süresi uzatıldı. MEB, sınavla öğrenci alan liseler için ek yerleştirme tarihlerini e okulda açıkladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın liseler için boş kalan kontenjanlar için son kez ek yerleştirme yapacağı belirtildi. Bugünden itibaren yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler, ilan edildiği üzere kayıtlarını 4 Ekim Cuma günü saat 17.00'ye kadar yapabilecek.

 
4 EKİM'E KADAR KAYIT HAKKI
 
Yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri ve bu okulların kayıt dönemi hakkında bilgiler bulunacak.
 
Ayrıca veliler yerleştirme sonucu ile ilgili bilgilerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden takip edebilecek. SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.
 
Yerleştirme sonucu tercihlerinden birine kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 3-4 Ekim'de saat 17.00'ye kadar yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybedecek.
 
Bugün itibariyle 9-16 Eylül'de tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecek. Tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da herhangi bir okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.