Galatasaray Beşiktaş Maçı Canlı  İzle

Galatasaray Beşiktaş Maçı Canlı İzle

Süper ligin 33. haftası gerçekleşecek olan gs bjk maçı şu anda takım taraftarları ve diğer izleyiciler tarafından heyecanla bekleniyor.Gs-bjk maçı'nı parasız olarak lig tv canlı olarak izlemeniz için bu haberi sizler için hazırladık.Galatasaray-Beşiktaş Derbisini Canlı İzlemek için "Galatasaray Beşiktaş Macı Canlı Lig TV Şifresiz İzle" adlı haberimizi takip edebilirsiniz.GS-BJK Maçı Canlı İzleme linkleri için haberin detay kısmına bakınız...

  Süper Lig 33 Hafta gerçekleşecek olan galatasaray-beşiktaş maçı öncesi heyecanlar dorukta.İzleyiciler merak içerisinde.Maçı ücretsiz olarak canlı izlemeniz için bu haberi sizlerle paylaşıyoruz.GS-BJK maçı Saat Kaçta?Galatasaray beşiktaş maçı maç analizleri bu haberde.GS-BKJ Maçını Canlı İzlemek için "Galatasaray Beşiktaş Macı Canlı Lig TV Şifresiz İzle" adlı haberimizi takip edebilirsiniz.Haberin detayları ve linkler aşşağı kısımdadır...

Galatasaray ile Beşiktaş futbol takımları arasında 335 maçın sığdığı 91 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı. Rekabetin ilk randevusu olan 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı’nda yapılan İstanbul Ligi maçını Beşiktaş 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı takım adına ilk golü atan Refik Osman Top, derbi tarihine geçti. Galatasaray adına rekabette ilk golü ise 31 Temmuz 1925’de Taksim Stadı’nda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın 6-2 kazandığı rekabetin 2. maçında Mehmet Leblebi kaydetti.
Rekabette son golü, sezonun ilk yarısında, 4 Ocak 2015 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan karşılaşmanın 90+5. dakikasında Galatasaray’ın milli futbolcusu Burak Yılmaz filelere gönderdi.
Rekabetin golcüleri
İki takım arasındaki 91 yıllık rekabette, Beşiktaş’ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. "Kara Kartallar"da ayrıca Feyyaz Uçar’ın 18 golü bulunuyor.


Galatasaray’da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş’a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. "Cim Bom"da ayrıca Metin Oktay’ın 40 maçta 15 golü var. Lig maçlarında ise Galatasaraylı Hakan Şükür 10, Beşiktaşlı Feyyaz Uçar 9 golle ilk sırada yer alıyor.

Bir maçta en çok gol atanlar
Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde geride kalan 335 randevuda, bir maçta en çok gol atan futbolcu, sarı-kırmızılıların efsanevi futbolcusu Gündüz Kılıç. Galatasaraylı futbolcu, 30 Haziran 1940’da Şeref Stadı’nda yapılan ve Galatasaray’ın 9-2 kazandığı tarihi maçta 5 gol birden atarak, rekabetin bir maçta en çok gol atan ismi unvanını yıllardır kimseye bırakmadı. Ayrıca, Beşiktaşlı Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Recep Adanır ve Feyyaz
Uçar ile Galatasaraylı Mehmet Leblebi, Gündüz Kılıç, Eşref Aykaç, Süleyman Tekil, Saffet Sancaklı, daha sonra Beşiktaş forması da giyen Adrian Ilie ile Milan Baros, bir maçta üçer gol atma başarısını gösterdi.


En farklı skorlu galibiyetler
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi. Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş’ı 9-2 yenme başarısını gösterdi.  Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997’de TSYD Kupası’nda 6-0, 31 Temmuz 1925’te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975’te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977’de 4-0’lık skorlarla sahadan galip ayrıldı. Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 18 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940’da 5-0’lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945’te ve 28 Mart 1948’de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

Derbi yarıda kaldı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında geçen sezon seyirci rekorunun kırıldığı derbi, saha olayları nedeniyle yarıda kaldı. Süper Lig’in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş’ın ev sahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida’nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba’nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo’nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.
Muhtemel 11'ler;
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan Balta, Telles, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Yasin, Burak
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Atiba, Tolgay, Mustafa Pektemek, Sosa, Olcay, Demba Ba
STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 20.00
YAYIN: LigTV
HAKEM: Hüseyin Göçek

DERBİ MAÇI ÖNCESİ bEŞİKTAŞ'A KÖTÜ HABER!
Süper Lig'in kaderini belirleyecek olan derbi öncesi kamptan son bilgiler geldi.
Spor Toto Süper Lig'in kaderini belirleyecek Galatasaray ile Beşiktaş derbisi öncesi son gelişmeler belli oldu.
İşte kamptan gelen bilgiler;
SELÇUK İNAN'DAN ÖZEL RİCA!
Gençlerbirliği maçında sakatlanan Selçuk İnan, takımdaki yerini alacak. Tüm hafta boyunca özel olarak çalıştı ve tedavisi derbiye yetişme doğrultusunda devam etti. Teknik heyete oynamak için ricada bulundu ve kabul edildi.

Hamit Altıntop da çalışmaları sonrası %100 oynayacak duruma geldi. Sakat olan Aurelien Chedjou ise bu maçta yerini alamayacak.
Galatasaray'da bu maç için özel olarak prim belirlenmedi ancak Abdürrahim Albayrak, perşembe gününden bu yana 24 saatini Florya'da geçirerek takımı derbiye motive ediyor.
GÖKHAN TÖRE KAMP KADROSUNDAN ÇIKARILDI!
Beşiktaş taraftarlarına ilk derbi galibiyetini hediye etmek isteyen Slaven Bilic, bu derbiye özel olarak hazırlandı.
Beşiktaş'ta Tolga Zengin ve Veli Kavlak bu maçta forma giyemeyecek. Geçen hafta grip nedeniyle oynayamayan Gökhan Töre, dizinde sıvı olduğu ve şiştiği için oynayamayacak. Töre, kamp kadrosundan çıkarıldı.
Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun gibi oyuncular ise yedek olmasına karşın hamle oyuncusu olarak hazırlandılar.
Ayrıca, Beşiktaşlı oyuncuların atılacak gol veya gollerden sonra Slaven Bilic'e gidecekleri ifade edildi.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.