Geçici Görevlendirmeler İptal Edildi Mi?

Geçici Görevlendirmeler İptal Edildi Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz” öğretmenin yeri sınıftır. Öğretmenlerin Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevlendirilmelerine son verdik” dedi. Ama taşrada uygulama Sayın Müsteşar Yardımcımızın dediği gibi mi?


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zübeyir Yılmaz, "
"Yeni yapılanmayla birlikte bakanlığımız bir karar aldı. Öğretmen sınıfta olacak. Öğretmenin yeri sınıftır. Dolayısıyla öğretmenlere verilen farklı görevleri iptal ettik. Kendisi A okulunda görevli ama görevi Bakanlıkta veya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde biz bunu kaldırdık. Öğretmenler artık sınıflarında öğrencileriyle zaman geçirecek" dedi

Öncelikle şunu belirtelim öğretmenlerin geçici görevlendirmeleri tamamen iptal edild haberleri gerçeği yansıtmıyor. Okulda görev yapması gereken yönetici ve öğretmenler sayıları azalsa da hala geçici görevlendirme ile il/ilçe müdürlüklerinde görev yapmaktadır. İptal edilmeyen bir çok geçici görevlendirme var. Mesela, kadrolu şube müdürünün görev yaptığı ilçelerde münhal bulunan ilçe müdürlüğü görevlerine okul/kurum yöneticileri geçici görevlendirilmektedir. Bakanlığın talimatını amiyane tabiri ile takmayanlar var. Sayın Müsteşarım, iki satır taşraya yazı yazın bakın kimler sınıflardan/okullardan alınıp başka görevlere geçici görevlendirilmiş göreceksiniz. Okul yöneticisi iken ilçeleri yöneten geçici görevlendirme ilçe müdürlerini göreceksiniz. Birçok geçici görevlendirmeye son verdiniz, bunun için sizi yürekten kutluyoruz. Ama açıklamalarınızda net ifadeler kullandığınızda mahçup olabilirsiniz.

Geçen ay içerisinde  Meb personel Sitemizde Geçici Görevlendirme İhbar Hattı haberi yayınlandı. Bu haberimize yüzlerce mail geldi. Bakanlık yetkililerini yorumları okumaya davet ediyoruz. Bakın, taşrada talimatlarınız nasıl uygulanıyor?

Cengiz ŞAHİN 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.