Greve giden öğretmenlere mesleklerini bıraktırın, atanamayan binlerce genci derhal atayın.

Greve giden öğretmenlere mesleklerini bıraktırın, atanamayan binlerce genci derhal atayın.

Greve giden öğretmenlere mesleklerini bıraktırın, atanamayan binlerce genci derhal atayın.

Eğitim sendikaları tarafında 2 Kasım'da alınan iş bırakma eylemine dair Kayserihaber internet sitesi yazarlarından Sami Dayangaç "ÖĞRETMEN GREVDE" başlığıyla yazmış olduğu yazıda konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İŞTE Öğretmenlerin tepkisini çekecek "ÖĞRETMEN GREVDE" Başlıklı o yazı

Sendikalarının yaptığı açıklamalara göre kariyer yükselme sınavlarının kaldırılmasını talep eden öğretmenler sınavlar iptal olmazsa iş bırakacaklarını açıkladılar. İşte tam fırsat, işi bırakanlara mesleklerini bıraktırın, atanamayan binlerce genci derhal atayın.

Geçtiğimiz aylarda sadece ücret iyileştirme yani maaşlarına zam verilsin diye doktorlar iş bıraktılar. İş bırakanlar güya meslek saygınlığı, şiddet vs dediler. Dikkat edin iş bırakan doktorlar sadece kamuda çalışanlar. Özelde çalışan doktorlar da şiddet görüyor, onlar neden iş bırakmıyor? İş bırakma eylemi yapan özel hastaneler hemen o doktoru kapının önüne koyar. Devlet’te böyle bir durum yok, salla başı al maaşı.

Öğretmeler iş bırakacaklar, özel okullarda böyle bir durum söz konusu değil. Özel okul öğretmenleri iş bırakırlarsa iş de onları bırakır. Öğrencilerin başarı durumlarını ölçmek mümkün mü? Elbette mümkün, sınavlar bunun için yapılıyor değil mi. Peki öğretmenlerin başarılarını ölçen kriter var mı? Kişisel görüşümüz 5-10 yıllık periyotlarda tüm öğretmenler kendi branşlarında sınava girmeli, başarısız olanlar idari görevlere alınmalıdır. Sınavsız atanan eski öğretmenlere bir bakın lütfen. Elbette idealist, gerçekten öğrenci yetiştirme, vatana, millete hizmet aşkı olan çok öğretmen var, elleri öpülecek. Ama bir de umurunda olmayan bir kitle var.

Beden eğitimi öğretmenisiniz, atın ders saatinde ortaya iki top, çekilin kenara alın elinize telefonu. İçeride kendini paralayan, öğretmek için çırpınan mesela bir matematik, fen vs. öğretmeni ile aynı maaşı alın.

Doktorlar, sağlık çalışanları, öğretmenler iş bırakıyor, olan sıradan vatandaşlara oluyor. Ekonomik durumu iyi olan zaten özel okullara çocuklarını veriyor, özel hastanelerden sağlık hizmeti alıyor. O kitle, kaymak takımı hiçbir iş bırakmadan vs. etkilenmiyor.

Bize göre tüm memurlar, öğretmenler başta mutlaka meslekte yükselmek için sınava girmelidir.

Hep söyledik, yine söyleyelim. Öğrencilerin başarı durumlarını sınavla, notla ölçen bir sistem var. Neden öğretmenlerin de başarılarını ölçen bir sistem olmasın? YÖK sınavlarına bakılınca torpilsiz olduğu, gençlerin üniversitelere girişte şaibe olmadığı görülüyor. Öğretmen yükselmesinde bu neden yapılmasın? Sınavla başarı ölçen öğretmenler neden sınavla başarılarının ölçülmesini istemiyor?

Mesleğe girişte şartları bilinerek giriliyor, bu nedenle dar gelirli ve orta sınıfı yakından ilgilendiren iş bırakmalara bu nedenle karşıyız.

Sami Dayangaç-Kayserihaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.