"Her Kademeye Bilişim Dersi Şart Oldu"

"Her Kademeye Bilişim Dersi Şart Oldu"

2018-2019 eğitim ve öğretim yılı güncellenen öğretim programlarının yayımlanmasının ardından tepkiler gecikmedi. Bilişim teknolojileri ve yazılım dersine neden gereken önem verilmiyor? Tepkiler sosyal medyayı salladı!

Çağımız bilişim çağı ama Milli Eğitim Bakanlığı her nedense bilişim teknolojileri ve yazılım dersine ne kadar önem veriyor? Güncellenen öğretim programlarında neden bilişime önem verilmiyor?
#MebHerKademeyeBilişim hashtag'i ile sosyal medyayı sallayan Bilişim Öğretmenleri Platformu TTK Başkanına seslendiler.Özel okullarda birinci kademede dahi yazılım ve kodlama dersine geçiliyor. Kodlamanın önemi geç de olsa fark edildi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bilişim ve teknoloji dersine gereken önemi yıllardır vermiyor. Çağımız bilişim çağı ama fakat yapılan çalışmalar bilişimi ötelemekten başka bir tarafa gidemiyor.

Güncellenen programlar arasında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinin olmamasında dolayı sosyal medyada kampanya yapan Bilişim Öğretmenleri Platformu üyeleri Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş'a ulaştı.

TTK Başkanı Durmuş'tan konuyla ilgili açıklama isteyen öğretmenlere cevaben tashih girişlerinin devam ettiğini, tamamlanıp yayımlanacağını belirtti.Böylelikle de gerek öğretmenlerin gerek sendikaların görüşlerinin yeterince alınmamasından dolayı eksiklikler de görülemedi ve programlar güncellenmesine rağmen halen eksiklikler giderilemedi.

Sosyal medyada dün yapılan etkinlikte #MebHerKademeyeBilişim hasthag'i ile sosyal medyayı sallayan öğretmenler haklı seslerinin duyulmasını ve bilinçli bir bilişim öğretimi için Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine gereken önemin verilmesi istendi. Kaynak:mymemur

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.