İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürüne Görevi Kötüye Kullanmadan Suç Duyurusunda Bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürüne Görevi Kötüye Kullanmadan Suç Duyurusunda Bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürüne Görevi Kötüye Kullanmadan Suç Duyurusunda Bulunuldu.

Ereğli İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İsmail Aksoy ile eski Şube Müdürü Bahattin Girgin hakkında görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunuldu.Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili tahkikata başladı. Savcılık, Zonguldak Valiliği’nden İsmail Aksoy ve Bahattin Girgin hakkında soruşturma için izin istedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Ereğli İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İsmail Aksoy ve Ereğli Milli Eğitim eski Şube Müdürü Bahattin Girgin hakkında Ereğli Cumhuriyet Başsavcılğı’na görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılık, şikayet üzerine soruşturma başlattı. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturmada şikayetçi şu ifadeyi verdi: “Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitimde Şube Müdürü olarak görev yapan Bahattin Girgin'in tayininin çıkmasına rağmen kadro dolu olduğu halde Ekim 2020 - Mart 2022 tarihleri arasında toplam 1,5 sene boyunca 5. Şube müdürü olarak görevlendirmiştir. Yani 657 Devlet Memurları Kanununa göre normu olmayan yerde kadrosuz olarak memur çalıştırmıştır.

Bu 1,5 yıllık süre boyunca Bahattin Girgin, İnsan Kaynakları ve Hukuk Bölümlerine bakmış ve bu bölümler ile ilgili tüm iş ve işlemler bu şahsın imzası ile çıkmıştır. Yaptığı tüm işlemler hükümsüz ve kanunsuzdur. Bu usulsüz görevlendirmeden dolayı aldığı sınav ücretleri ve kurs ücretleri kamu zararına sebebiyet vermiştir. Anlattığım gerekçelerle görevini kötüye kullanarak kamu zararı oluşmasına sebebiyet veren Bahattin Girgin ve İsmail Aksoy isimli şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.”
Savcılık, soruşturmayı yürütebilmek için Zonguldak Valiliği’nden İsmail Aksoy ve Bahattin Girgin hakkında soruşturma için izin istedi.

223557-mudur.jpg

Haklarında onlarca şikayet ve iddia olan Ereğli İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İsmail Aksoy’un İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’na terfi ettirilmesi tartışmalara neden oldu. Ereğli Milli Eğitim eski Şube Müdürü Bahattin Girgin’in de Kozlu’ya görevlendirildiği ortaya çıktı.

Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken hakkında soruşturma açılan Canan Ayan, Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atandı.


Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın, Ereğli’de sorun yaşayan yöneticileri Zonguldak’ta ödüllendirmesi tepkilere neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.