İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sorunları Çözmek Yerine CİMER’e Başvuran Velileri Deşifre mi Ediyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sorunları Çözmek Yerine CİMER’e Başvuran Velileri Deşifre mi Ediyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sorunları Çözmek Yerine CİMER’e Başvuran Velileri Deşifre mi Ediyor?

Aydın’ın Germencik ilçesinde okullarındaki sorunların çözümü için CİMER’e yazan velilerin okula alınmaması üzerine insanların akıllarına “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sorunları Çözmek Yerine Cimere Başvuran Velileri Deşifre mi Ediyor ?” sorusunu getirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) vatandaşların taleplerinin Cumhurbaşkanlığı koordinesinde ilgili bakanlık ve kuruluşlarca yerine getirilmesi veya vatandaşların sorunlarının ve şikayetlerinin ivedilikle işleme konularak çözüme kavuşturulması için yürütülen Dünya’da örnek gösterilen sayılı sistemlerden biridir.

Yaşamış olduğu sorunların çözümünü veya araştırılmasını isteyen vatandaşların CİMER’deki bilgileri yetkili kurumlarca muhattabı olunan kişi veya kuruluşlarca paylaşılmaması ve gizli kalması kişi veya kurumlar ile CİMER’e yazan vatandaşların karşı karşıya gelmemesi ve olası daha büyük sorunların önüne geçilmesi açısından esastır. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Germencik ilçesindeki okulda ise bu gizlilik esası göz ardı edilmiş olacak ki okuldaki sorunların çözümünü istedikleri için CİMER’e yazan veliler okuldan içeri alınmayarak okular girişleri yasaklanmış. Bu şekli ile veliler ile okul yönetimi karşı karşıya gelmiş durumda. Buradaki soru işareti, CİMER’e başvuru yapanların veli mi öğretmen mi yoksa dışarıdan duyarlı vatandaş mı olduğu okul yönetimince nereden bilindiği ve neye göre direk hedef haline getirerek okulun velilerinin okula girişlerinin cimer başvuruları sonrası yasaklanmasıdır.

Germencik ilçesindeki bir okul ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında nasıl bir alaka olduğunu düşünebilirsiniz ama CİMER başvuruları Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Eğitim Bakanlığı da sorunun çözümü için Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruyu gönderir. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ilgili CİMER başvurusu geldikten sonra başvuru yapanın bilgileri deşifre olmayacak şekilde önlem alma sorumluluğuyla sırasıyla Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderir. Kısacası CİMER’e başvuru yapanın bilgileri deşifre edilmeden vatandaşların yaşamış olduğu sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşturulma sorumluluğu ve koordinesi Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aittir.

Her şey Aydın’a bağlı Germencik’teki 7 Eylül İlkokulu’ndaki tuvaletlerin bakımsızlık, ilgisizlik ve hijyen açısından çok kötü durumda olduğu için öğrenci velileri tarafından çekilen fotoğraflarla birlikte yoğun bir şekilde CİMER’e şikayet edilmesiyle başladı. Velilerin şikayetleri sonucu okuldaki tuvaletlerin içler acısı durumu giderilerek öğrenci sağlığı açısından iyi duruma getirileceğine Okul idaresi tarafından velilerin CİMER’e başvuru yaptıkları gerekçesiyle okula girişlerinin yasaklanması ile sonuçlandı.

Peki Okul idaresi okulundaki sorunların çözümünü ve en doğal istek olan öğrencilerin sağlığını tehdit eden koşulların iyileştirmesini isteyen velilerin şikayette bulunan velilerin bilgilerini nasıl öğrendiler?

Gizli kalması gereken CİMER’e başvuru yapan velilerin bilgilerini nereden öğrenerek demir yumruk misali okula velilerin girişleri yasaklandı?

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü CİMER’e başvuru yapan velilerin bilgilerinin gizlilik esasına riayet etmiyor mu?

Normalde, Germencik’teki 7 Eylül İlkokulu’ndaki tuvaletlerin içler acısı durumu hakkında CİMER başvuruları Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ilk geldiği zaman sorunların çözümü için Aydın ilinin en yetkili ismi olduğu için İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ’a gerekli bilgiler verildikten sonra İl Müdürü tarafından CİMER’e başvuranların bilgilerinin gizlilik esasına uygun olması dahil gerekli tüm tedbirlerin alınarak sorunların çözümü için tüm işlemlerin başlatılması talimatlarının verilmesi ve takibinin yapılması gerekir.

Okula velilerin girişlerinin yasaklanması ile sonuçlanan bu CİMER başvurularında bu işlemlere bilerek veya bilmeyerek uyulmadı mı?

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ’un en başından itibaren haberi var mıydı, varsa da CİMER’e yazan velilerin bilgilerinin gizli kalması yönünde talimatları oldu mu bilinmez ama Germencik’teki 7 Eylül İlkokulu’nda okul yönetimince velilerin CİMER’e başvuru yaptıkları gerekçesiyle okula girişlerinin yasaklanması ile “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sorunları Çözmek Yerine Cimere Başvuran Velileri Deşifre mi Ediyor ?” sorusunu insanların akıllarına getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.