İl milli eğitim müdürü hakkında suç duyuru

İl milli eğitim müdürü hakkında suç duyuru

İl milli eğitim müdürü hakkında suç duyuru

İl Millî Eğitim Müdürü demokratik örgütlenmelere neden karşı çıkıyor?

Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Karataş, il millî eğitim müdürünün, kurumun birimlerini dolaşarak, kimin masasında hangi takvimin var, diye adeta fişleme yaptığını, sivil toplumların tüzel kimliklerini temsil eden takvim, broşür, ajanda gibi evraklarını masalardan kaldırtıp, yırttırmasına ve çöpe attırmasına, ‘üç gün sonra tekrar odaları dolaşacağım, talimatlarımı yerine getirmeyenlere yasal işlem başlatacağım’ diye tehdit ettiğini ifade ederek, “Buna asla sessiz kalmayacağız ve kimsenin bu hadsizliği yapmasına da göz yummayacağız” dedi.

Mustafa Karataş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak il millî eğitim müdürüne tepki gösterdi. Demokrasinin, kişi hak ve hürriyetlerinin, inanç, fikir ve düşünce özgürlüğünün ilerlemesi, ham demokrasiden tam demokrasiye geçilmesi, vesayet odaklarının deşifresi ve bertaraf edilmesi, kanun ve yasaların üstünde bir gücün olmaması için milletçe ve sendika olarak verdikleri mücadelenin sonuçlarını almayı ve görmeyi umut ederken, il millî eğitim müdürünün, yapılan bunca çalışma ve emeği hiçe sayarcasına 28 Şubat özlemi içinde olduğunu göstererek fişleme yapmasına anlam veremediklerini belirten Karataş, “Bizler illegal yapıların fişlemelerine tanık olduk geçmişte ve bu yapılara karşı her daim dik durarak mücadelemizi verdik. Kimse bizi yeniden test etmeye kalkışmasın. Eski Türkiye özlemini çekenler bilmeli ki milletçe elde ettiğimiz kazanımları kimse geri götüremeyecektir” şeklinde konuştu.

Haksızlıkları, adaletsizlikleri, gerçekleri yansıtmayan ifadeleri ortadayken, kendini hak postuna bürünmüş göstermesi bir aldatmacadır

“Dün zorbalara, had bilmezlere, hukuk çerçevesinde nasıl haddini bildirdiysek, bugün de buna yeltenenlere, heveslenenlere aynı kararlılıkla karşı koyacağız, hukuki zeminden kayanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek sözlerini sürdüren Karataş, “Erzurum İl Millî Eğitim Müdürünün 09.08.2022 tarihinde kurumun birimlerini dolaşarak, kimin masasında hangi takvim var, hangi düşünce, fikir ve ideolojiye sahip diye adeta fişleme yapmasına, sivil toplumların tüzel kimliklerini temsil eden takvim, broşür, ajanda gibi evraklarını masalardan kaldırtıp, yırttırmasına ve çöpe attırmasına, üç gün sonra tekrar odaları dolaşacağım, talimatlarımı yerine getirmeyenlere yasal işlem başlatacağım diye tehdit etmesine asla sessiz kalmayacağımızın ve kimsenin bu hadsizliği yapmasına da göz yummayacağımızın bilinmesini istiyoruz. İl Millî Eğitim Müdürü, masalarda bulunan sendika evraklarında şayet yasalarımıza göre suç teşkil edecek ideolojik ve siyasi bir ifade, ülkemizin birliği ve bağımsızlığına aykırı bir cümle ve mesaj bulmuş ise ilgili makamlara bildirmeli. 81 ilimizin tüm kamu kuruluşlarında var olan ve yasalarımıza göre sorun olmayan sendika evrakları il millî eğitim müdürü tarafından adeta sakıncalı ve yasak yayın kapsamına sokularak toplattırılması, yırttırıp çöpe attırması gayri hukukidir. Eskiye duyulan özlemdir. Millî eğitim müdürüne soruyorum: Devletin kurumunu kanunlara göre değil de kendi istek ve arzularınıza göre mi yöneteceksiniz? Bugün masalardaki takvimlere, afişlere, ajandalara müdahale ediyorsunuz, yarın sendikalardan istifa edin diye talimat mı vereceksiniz? Tarafsız olmak adına yarın biz devlet memuruyuz diyerek memurun seçme ve seçilme hakkına da mı engel olacaksınız? Bulunduğu makamın gücünü kanuni haklarını kullananlara karşı, kendini kanunun üstünde bir güç edası ile hakların kullanımına engel olan, 28 Şubat ve benzeri günlerin özlemi içinde olan il milli eğitim müdürünün ayyuka çıkmış haksızlıkları, adaletsizlikleri, gerçekleri yansıtmayan ifadeleri ortadayken; mahiyetindeki çalışanlar da bu duruma şahit iken kendini hak postuna bürünmüş göstermesi tam da bir aldatmaca ve dikkat dağıtmadır. İl millî eğitim müdürü kendini kanunların üzerinde görerek, hukuki zeminden ayrılmış, devletin memurlara kanunlarla tanıdığı hakkı mobbing uygulayarak kullandırtmamıştır” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulunuyoruz

Kanunun verdiği hakkı kullananlara karşı hasmane bir davranış içine giren, makamın gücüyle tehdit dilini kullanan bir il müdürünün müdürlük makamında kalmasının akla ziyan olduğunu kaydeden Karataş, sözlerini şöyle tamamladı: “Hakbilmez, kanun tanımaz, bulunduğu makama da bir kanunun verdiği yetki ile oturduğunun idrakinde olmayan birinin devletin kurumlarını yıpratmasına daha fazla seyirci kalınmamalıdır. Uyguladığı mobbingle, yasal hakların kullanılmasına karşı yürüttüğü psikolojik tehdit ile, yasalarla tanınan hakların kullanılmasına hukuk dışı müdahale ve engel olması sebebi ile ve ayrıca sendikamızın tüzel kimliğine karşı yaptığı hakaretten dolayı il millî eğitim müdürü hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.