İl Milli Eğitim Müdüründen İtiraf Gibi Açıklama

İl Milli Eğitim Müdüründen İtiraf Gibi Açıklama

İl Milli Eğitim Müdüründen İtiraf Gibi Açıklama

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş'tan İtiraf Gibi Açıklama Dönem Ortası Olmuş Hala Çözüm Arayışındalarmış

Yatsı ezanından sonra çıkan öğrencilerin sorununu ve bu durum karşısında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un sessizliğini gündeme getirmiştik. Haberler sonrası Milli Eğitim Müdürünün yerel medya kuruluşlarından olan Aydın Hedef’te sessizliğini bozduğunu ve bir takım açıklamalarda bulunduğunu gördük. Açıklamaları okuduğumuzda ise itiraf gibi açıklamalarda bulunduğunu ve neredeyse dönemin ortasına gelmiş olmamıza rağmen akşam geç saatlerde çıkan öğrenciler için hala çözüm arayışında olduklarını söylediğine şahit olduk.

Aydın Hedef gazetesinde “ Müdür Okumuş Sessizliğini Bozdu” başlığı ile verilen Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ’un açıklamaları, kamuoyunda tabiri caizse şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü Müdür Okumuş, Söke ilçesindeki Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesinin taşınmasından dolayı akşam geç saatlerinde çıkmak zorunda bırakılan ortaokul öğrencilerinin 21:00 olan okuldan çıkış saatinin 19:30’a çekilmesini çözüme kavuşmuş olarak ifade etti. Günlerin kısaldığını ve kış vaktinde olduğumuzdan dolayı önümüzdeki günlerden itibaren ise Aydın’da havanın 17:30 civarı kararacağını hatırlayacak olursak; Bağarası Çok Programlı Anadolu Lisesinin taşınmasından dolayı ortaokul öğrencilerinin hava karardıktan 2 saat sonra 19:30’da okuldan çıkması mı sorunun çözümü oluyor? Bunu siz değerli okuyucularımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın takdirlerine bırakıyoruz. Hava karardıktan 2 saat sonra okuldan çıkan öğrencilerin güvenlikleri ne kadar sağlanabilir. O çocukların başlarına akşam geç saatlerinde çıktıklarından dolayı bir iş gelse bunun vebali büyük olur! Akşam karanlığından dolayı çocuklarını zor seçen veliler var. Okuldan tek başına evlerine geri dönmek zorunda olan öğrencilerin yolda başlarına bir şey gelmemesinin hiçbir garantisi yoktur. Akşam karanlığı her türlü olumsuzluğa davetiye çıkartır. Bizden söylemesi!

Aydın İl Milli Eğitim Müdürünün açıklamaları devamı ise daha da şaşırtıcı çünkü Kuşadasındaki meslek lisesi öğrencilerinin akşam geç saatlerde çıkmasına neredeyse dönemin ortasına gelmiş olmamamıza rağmen hala çözüm arayışında olduklarını ifade ediyor. Meslek lisesi öğrencilerinin Salı Çarşamba günleri 20:15’te Perşembe Cuma günleri ise 19:30’da çıktığını belirten İl Müdürü Seyfullah Okumuş, öğrencilerin mağduriyeti konusunda sorumluluğu kendi üzerinden attıktan sonra topu Bakanlığın uygulamaları ve mevzuatına attı. Bir İl Milli Eğitim Müdürünün ilindeki öğrenci mağduriyetleri hakkında topu Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları ve mevzuatına atmasına da ilk kez şahit oluyoruz.

Kuşadasındaki meslek lisesi öğrencilerinin akşam geç saatlerde çıkma sorunu için dönemin ortasında hala çözüm arayışında olmaları da ayrı bir irdelenmesi gereken konu. Bizim bildiğimiz okullar açılmadan okullar ile ilgili tüm hazırlıklar yapılır ve mevcut sorunlar okullar açılmadan İl Milli Eğitim Müdürünün sorumluluğunda giderilir. Aydın’da ise sanırım işler biraz farklı işliyor olacak ki öğrencilerin akşam geç saatte (20:15) çıkma sorunu için dönemin ortasına gelinse de hala çözüm arayışında oluyorlar. Peki okullar haziran ayında kapanmadan Kuşadasındaki meslek lisesinin bu sorunu çözüme kavuşturulabilecek mi ? Öğrencilerin sorunları ne zaman çözüme kavuşturulacak ? Diğer illerde böyle sorunlar yaşanmaz iken Aydın’da bu şekilde sorunlar neden yaşanmaktadır? Madem böyle bir sorun vardı okullar açılmadan bu sorundan hiç mi haberiniz olmadı ?

Sözün özü Sökede hava karardıktan sonra 19:30’da okuldan çıkan öğrenciler ile Kuşadasında hala çözüm arayışında olunan meslek lisesi öğrencilerinin 20:15 gibi geç saatlerde okuldan çıkmalarını bir de okuldaki öğrencilerden ve velilerden dinleyin. Yaşadıkları endişe ve tedirginlikleri, akşam ailecek geçiremedikleri vakitlerini, nasıl da hayatlarının zorlaştığını… 17:30’da mesaiden çıkan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş 19:30’da okuldan çıkan sökedeki öğrencilerin ve 20:15’te okuldan çıkan kuşadasındaki öğrencilerin çıkış saatlerini gözlemleyebilir ve bizzat öğrenci ve velileri ile konuşabilir. İşte o zaman sorunu derinlemesine anlar diye düşünüyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.