İl Milli Eğitim Müdürü Hakkında Okul  İnşaat İhaleleri  Konusunda Suç Duyurusu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Hakkında Okul İnşaat İhaleleri Konusunda Suç Duyurusu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Hakkında Okul İnşaat İhaleleri Konusunda Suç Duyurusu Yapıldı

KAYMÜDER BAŞKANI GÖZÜTOK: KAYSERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!”

Bazı müteahhitlerin hem teminat mektuplarını yakmamak hem de kamu ihalesi yasağı kapsamına girmek için temin ettikleri ikinci bir müteahhide yarım kalan işlerini devrettiklerini Milli Eğitim’in de bu devirlere onay verdiğini belirterek, bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“DEVİR HAKKI DİYE BİR ŞEY OLMAZ!

KAYMÜDER Başkanı Göker Gözütok, kamu kuruluşlarında ihale sonrası meslektaşlarının yaşadığı sıkıntılardan da bahsetti. Özellikle “devir hakkıyla” ilgili yaşanan sıkıntılardan. Başkan Gözütok, “9 milyon liraya yaptığımız 24 derslikli okul inşaatını 35 milyon liraya nasıl yaptıracağız?

Zarar ediyorsa ben de zarar ediyorum demektir, alan da! Zarar eden bir işi bir başka müteahhit arkadaşımız alınca kar mı edecek? Yok! Peki bu iş nasıl oluyor? “ diye sordu. “Peki devir işlemleri niye yapılıyor?” diye sorduğumuz soruya, “İşi ilk alan müteahhit birincisi teminatını yakmamak için. İkincisi işi yarım bırakıp gittiği için kamu ihale yasağı kapsamına girmemek için anlaşmalı olarak bir başka müteahhit arkadaşına yıkıyor.

Böylelikle bu müteahhit arkadaş hem teminatını yanmaktan kurtarıyor hem de ihale yasağı kapsamına girmiyor.

Peki işi devralan kişi zarar eden bir işi nasıl bitirecek? Mümkün mü?“ diye sordu.

Bu konular da İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik’i uyardıklarını belirterek, “Biz Ayhan Bey’e niye bu devre onay verdin diye açıkça eleştirdik.

Ekonomik bir menfaat mi var, siyasi bir baskı mı var, nedir bu devrin aslı diye kendisine sorduk!” dedi.

KAYMÜDER Başkanı Göker Gözütok tüm bu gelişmelerden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.