İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Yol parası’ yolsuzluğu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Yol parası’ yolsuzluğu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Yol parası’ yolsuzluğu

Konya’da Beyşehir İlçe Eğitim Müdürü M.K ile şube müdürleri A.Y ve R.B hakkında 'resmi belgede sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Konuk, hukuka aykırı şekilde yolluk ve günlük yevmiye almakla, şube müdürleri ise ödeme emri belgesi çıkarmakla suçlanıyor. İddianame hazırlanan üç müdürün hâlâ görevlerinin başında olması tepki çekti.

Konya’da Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü M.K ile şube müdürleri A.Y ve R.B  hakkında Seydişehir Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

2 BİN 564 TL YERİNE 10 BİN 164 TL ALMIŞ

M.K’un vekâleten görevlendirildiği 19 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında alması gereken rakamın toplam 2 bin 564 TL olduğu ancak 10 bin 164 TL aldığı tespit edildi. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede M.K 28 Ağustos 2014 tarihinde ailesiyle birlikte Beyşehir’e taşınarak çalışmaya başladığı ancak bu tarihten sonra da geçici görev yolluğu ve yol giderleri almaya devam ettiği belirtildi. 

AYNI SUÇU DEFALARCA KEZ İŞLEMİŞLER DERHAL GÖREVLERİNDEN ALINMALILAR

M.K ’In haksız olarak aldığı 7 bin 600 TL’nin ödeme emir belgelerinin de şube müdürleri R.B ve A.Y  tarafından imzalandığı belirtildi. İddianamede üç ismin tespit edilen suçları birden çok eylemle zincirleme biçimde işledikleri kanaatine varıldı ve ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ iddiasıyla haklarında dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.