İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Önemli Duyuru

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Önemli Duyuru

İlçe MEM'ler de DYS'ye dahil edilecek

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Önemli Duyuru

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin dikkatine;

Bakanlığımız Doküman Yönetim Sistemine (DYS) İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin dahil edilmesi planlanmaktadır

Bu konu ile ilgili bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının epostası aşağıdadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri;

1. En geç 13.Ağustos 2014 Çarşamba gününe kadar, Ekbinalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bölgelerinde bulunan Türk Telekom Ofisleri aracılığı ile İP numaralarını statik hale getireceklerdir.

2. Daha önce ki resmi yazılarımızda önemle belirtildiği üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri Ekbinaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin MEB ADSL hattı kullanması zorunludur. DYS tanımlamaları bu İP'ler üzerinden yapılacaktır.

3. Hattınızın statik IP olup olmadığını kontrol ediniz

(Açıklama: Hattınızın statik IP olup olmadığını http://www.ipnedir.com/ adresinden modeminizi bir kaç sefer açıp kapatarak deneyiniz. Modeminizi kapatıp açtığınızda http://www.ipnedir.com/ adresinden aynı IP numarasını göstermesi durumunda IP Numaranız sabit (statik) IP dir.)

4. İl MEBBİS Yöneticilerince, Ays Yazılım Modülüne Statik IP ler 22 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar eklenecektir.

"Bakanlığımız Doküman Yönetim Sistemine (DYS) İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin dahil edilmesi planlanmaktadır. TT VPN hattı olmayan İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Ek Binalar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri binalarının DYS'ye erişebilmeleri için statik İP numaralarına sahip olması gerekmektedir. Ekbinalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bölgelerinde bulunan Türk Telekom Ofisleri aracılığı ile İP numaralarını statik hale getireceklerdir. Daha önce ki resmi yazılarımızda önemle belirtildiği üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri Ekbinaları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin MEB ADSL hattı kullanması zorunludur. DYS tanımlamaları bu İP'ler üzerinden yapılacaktır. Başkanlığımızca oluşturulan Ays Yazılım Modülüne (https://aysyazilim.meb.gov.tr/) Statik IP leri 22 Ağustos 2014 tarihi mesai bitimine kadar eklemeniz gerekmektedir. Sisteme veri girişi yaparken statik IP nin yer aldığı kurumun adres bilgilerinin doğru bir şekilde girilmesine dikkat ediniz.

Murat KARADAĞ

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Bilişim Altyapı Sistemleri ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı"

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.