İL/İLÇE MEM ve KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE!

İL/İLÇE MEM ve KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE!

MEB E-OKUL DUYURUSU: İL/İLÇE MEM ve KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE!

MEBPERSONEL E-OKUL HABERLERİ...

YENİ DUYURU - (07.09.2020) - İL/İLÇE MEM ve KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE !

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 03.09.2020 tarihli, 84037561-20-E.12036374 sayılı ve "Örgün Ortaöğretime Yerleşemeyen Öğrenciler" konulu Makam onayı yazısı gereği; 2020 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan tercih ve yerleştirme takvimi sürecinde tercih yapıp hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler ile tercih yapmadığı için herhangi bir ortaöğretim kurumunda kaydı bulunmayan öğrencilerden, örgün eğitim kapsamında ortaöğretim kurumlarında eğitimlerine devam etmek isteyenlerden İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvuru yapanların boş kontenjanı bulunan okullara ilgili komisyonlar tarafından 18 Eylül 2020 - Cuma gününe kadar kayıtları yapılabilecektir. Bu kapsamda;

Not-01: ilgili Makam onayı yazısı gereği Komisyonlar tarafından 2020 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme işlemleri sonrasında sınavlı/sınavsız okullarda kalan boş kontenjanlar ve il/ilçe bazlı yerleştirilemeyen öğrenci listelerinin kontrol ve takip edilmesinde kullanılacak olan "IOM01001AS6- Merkezi Yapılan Sınavlı ve Sınavsız Yerleştirme Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanlar" ve "IOM14002R001- Yerleştirilemeyen Öğrenci Listesi" raporları "Bakanlık-MEM İşlemleri / İl-İlçe İşlemleri / Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu Kayıt Ekranının" raporlar bölümünde kullanıma açılmıştır.

Not-02: "Bakanlık-MEM İşlemleri / İl-İlçe İşlemleri / Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu Kayıt Ekranı" üzerinden Kayıt Nedeni olarak "Ortaöğretime geçiş işlemleri sonucu örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyenler" seçeneği seçilecektir.

Not-03: ilgili Makam onayı gereği İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvuru yapan öğrencilerin boş kontenjanı bulunan okullara yerleştirilme işlemlerinin 18 Eylül 2020 - Cuma günü itibariyle tamamlanması gerekmektedir. 20 Eylül 2020 - Pazar günü Saat 23:59 itibariyle belirtilen komisyon ekranı kayıt nedeni kullanıma kapatılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.