İşte Beklenen Müfredat Değişikliğinin Detayları

İşte Beklenen Müfredat Değişikliğinin Detayları

lkokullarda öğrencileri daha çok beceri odaklı eğitimlere yönlendirmek için başlatılan müfredat çalışmalarında 3 farklı model üzerinde odaklanıldığı öğrenildi.

Birinci alternatifte ders saatleri yarı yarıya azaltılacak. Öğrenciler sabah ders görecek, öğleden sonra ise tasarım ve beceri atölyelerinde çalışacak ya da sportif faaliyetlere katılacak. 

İkinci alternatifte ise ders saatleri aynı kalacak ancak öğrenciler belli saat aralıklarında yine bu atölyelerde öğrenim görecek. Üçüncü alternatifte ise ders saatleri resim ve müzik gibi daha çok beceri odaklı dallarda artırılacak. Her üç çalışmanın da çıktıları dönem sonunda değerlendirilerek 2019-2020 EğitimÖğretim yılında daha esnek bir müfredata geçilecek. Öğrencilere tasarım ve beceri atölyelerinde hazırlayacakları projeler üzerinden notlar verilecek. Sınav üzerinden yapılan ölçme ve değerlendirme daha az etkili olacak. Öğrencilerin spor faaliyetleri kapsamında yaptıkları antrenmanlar da dersten sayılacak.

EĞİTMEK Mİ YÖNETMEK Mİ DENETMEK Mİ?

LİSEDE ALAN ODAKLI DERSLER


Ortaöğretim ve lisede ise öğrenciyi kendi ilgi ve yeteneklerine göre yönlendiren bir müfredat üzerinde çalışılıyor. Çocukların yönelmek istediği alanda derinleşebilmesi için 17 olan zorunlu ders sayısının 5 ya da 6'ya indirilmesi planlanıyor. Geri kalan saatlerde öğrenciler kendi istedikleri alanların derslerine yoğunlaşacak. Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre bu modeldeki müfredat önümüzdeki yıl 9'uncu sınıftan itibaren başlatılacak. Ancak bu müfredat şu anda öğrenim gören, yani önümüzdeki öğretim yılında 10, 11 ve 12'nci sınıfta olan öğrencileri kapsamayacak. Bu öğrenciler şu anda geçerli olan müfredattan mezun olacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.