İşte yeni dönemde tüm okullarda uygulanacak sınıf sistemi!

İşte yeni dönemde tüm okullarda uygulanacak sınıf sistemi!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklama ile okulların 31 Ağustos’ta açılmama ihtimali olduğunu ve kesin kararın Eylül ayında verileceğini açıklamıştı.

Korona virüs salgını nedeniyle 13 Mart’ta tatil edilen okullar, eğitimlere uzaktan devam etmişti. Millî Eğitim Bakanlığı, okulların 31 Ağustos’ta sıralarını öğrencilere açacağını belirtse de Bakan Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, açıklanan tarihinin prosedür gereği duyurulduğunu ve okulların açılıp açılmamasının, hasta sayılarındaki düşüşe bağlı olacağını söylemişti.  Selçuk’un bu açıklamasının ardından okulların ne zaman açılacağı da tartışma konusu oldu.

SAATLERE AYRILDI

Millî Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edilen bilgilere göre, her ihtimale karşı hazırlıkların yapıldığı ve sınıarın bölündüğü aktarıldı. Bakanlığın, ‘seyreltilmiş eğitim’ adı verilen sistem için plan geliştirdiği ve okullardaki öğrenci sayısının azaltılması için saat dilimlerine bölünmeye başlandığı kaydedildi. Bu plana göre, öğrencilerin farklı saatlerde okullara gitmesi ve bu sayede, sınıardaki yoğunluğun azaltılması hedeeniyor. Bakanlık, hasta sayılarında istenen düşüşün yaşanması durumunda, yeni model ile sıraların, öğrencilerle buluşmasını sağlayacak.  

ÖZEL OKULLAR DA PLANA UYACAK

Öte yandan, özel okulların da Millî Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilecek planlara göre hareket edeceği ve sınıarda, bu doğrultuda ayarlama yapacağı kaydedildi. Özel okul yatlarında ise henüz bir gelişme olmadığı ve konu hakkındaki tartışmaların devam ettiği aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.