Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile iş birliği protokolü

Eğitimde teknoloji kullanımı dersinin seçmeli olarak okutulması, EBA, e-okul ve MEBBİS kullanımının eğitim fakültelerindeki öğrencilere öğretilmesi amacıyla Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Millî Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın, Kilis 7 Aralık Üniversitesi adına da Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun´un imzaladığı protokolde, eğitimde teknoloji konusunda iş birliğinin sağlanması kararlaştırıldı.

Protokol; eğitim fakültesindeki öğrenci ve öğretim görevlilerine, e-içerik üretim yöntem ve teknikleri ile V-sınıf uygulamaları konusunda YEĞİTEK uzmanları tarafından eğitim verilmesini; “EBA” seçmeli ders kazanımlarının tespitini, müfredatının belirlenmesi ve EBA’nın seçmeli ders olarak eğitim fakültesi müfredatına alınmasını; çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından hazırlanan dijital eğitim içeriklerinin ve dijital ortamda yayımlanacak eserlerin “Eğitimde FATİH Projesi” kapsamında EBA’da yayımlanmasını ve tüm kullanıcıların ücretsiz olarak faydalanabilmesini sağlamak amacıyla imzalandı.

İmza töreninde konuşan YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, daha önce de birçok üniversiteyle bu tür protokol anlaşmaları yaptıklarını, protokolün asıl amacının ise mezun olacak öğretmen adaylarına eğitimde teknolojiyi nasıl verimli kullanacaklarını öğretmek olduğunu belirtti. Bu protokol kapsamında öğrencilere hem teknoloji kullanımı eğitimi hem de içerik yönetimi hakkında bilgi verileceğini ifade etti. Bu konuda üniversite Kilis 7 Aralık Üniversitesi akademisyenlerinden istifade edilmesi gerektiğini vurguladı. Tırnakçı, “Amacımız hep birlikte geleceğin nesillerini en iyi şekilde yetiştirebilmek.” dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise teknolojinin hayatımızda büyük önem taşıdığını belirterek bu protokol anlaşması ile öğrencilerin teknolojiyi doğru kullanma noktasında bilinçleneceğini ve bunun onların meslek hayatlarına katkı sağlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.