MEB Bakanı Mahmut Özer'in İl Milli Eğitim Müdürü Atama Yetkisi Kısıtlandı Mı?

MEB Bakanı Mahmut Özer'in İl Milli Eğitim Müdürü Atama Yetkisi Kısıtlandı Mı?

MEB Bakanı Mahmut Özer'in İl Milli Eğitim Müdürü Atama Yetkisi Kısıtlandı Mı?

6 Ağustos 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı görevine başlayan Mahmut ÖZER 1 yıldan fazla aşkındır görev yapıyor Bakan Mahmut Özer'in bu süreç içerisinde en çok konuşulan konuşulan başında yaptığı atamalar geliyor. Bakan Mahmut Özer'in şoförünü Şube Müdür yapması ,1 ay içinde bir ilde 3 il müdür değişikliği, görevden aldığı kişileri çok kısa süre içerisinde yeniden atama v.b. gibi liyakatsiz ve ilginç atama kararları kamuoyunda hep gündemdeki yerini korudu .

Bakan Özer'in bugüne kadar yapmış olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamalarında başta o ilin Milletvekili ve yerel dinamiklerini hiçe sayarak yapması sonucu bu konuda şikayetlerin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a kadar iletildiği ve bunun sonucunda Bakan Mahmut Özer'e atamalar konusunda başta milletvekilleri ve yerel dinamiklerin görüşlerinin alınması yönünde bir talimat verildiği iddia edildi.

Bu iddia doğrultusunda bakıldığında Bakan Özer'in özelikle başta Ankara, Şanlıurfa, Van olmak üzere en az 10 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde değişim yapmayı istemesine rağmen bu konudaki durumdan ötürü istediği değişiklikleri yapamadığı iddia edilirken uzun zamandır İl Müdürlüğü değişiminin olmaması da bu iddiaları doğruluyor gibi görünüyor. Ayrıca 2023 Seçimi öncesi kabinede bir değişiklik yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor ve bu kabine değişikliğinde Bakan Mahmut Özer'in görevden alınmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Bu iddialar sonrası Bakan Mahmut Özer'in İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde değişim yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz bu konuda ki gelişmeleri mebpersonel.com sitemizde bulabileceksiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.