MEB, Bu Okullara Müdür Yardımcısı Kadrosu Vermiyor

MEB, Bu Okullara Müdür Yardımcısı Kadrosu Vermiyor

MEB'den saç baş yoldurtan yeni bir uygulama daha. Bu soruna İnsan Kaynakları Genel Müdüründen çözüm bekleniyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı  Açık Lise Açılmasına Onay Verdiği Okullara Norm Kadro yönetmeliğine göre norm kadro onayı vermesi gerekirken bu kadroları onaylamıyor.

 
Özellikle Yeni açılan Eğitim Kurumları açık lise açtıkları okullarına Tam gün Tam yıl onayı aldıktan sonra ilave Norm kadro istemelerine rağmen MEB bu istekleri onaylamıyor. Okullar yeni değil diyerek, ya da norm güncelleme zamanında başvuru yapılmadı bahanesiyle  nom kadro  veremeyiz diyerek geçiştiriliyor.
 
Norm kadro yönetmeliğine göre Yeni açılan eğitim kurumlarında ilave norm , şube ve kurum açıp kapama işlemleri süre şartı aranmaksızın yapılır demesine rağmen MEB resmi olarka yapılan başvuruların hepsini kendi çıkardığı yönetmeliğe aykırı düşecek bir şekilde onaylamıyor.
 
Aynı sorun Halk Eğitim Merkezlerinde de mevcut. Sitemize ulaşan bilgil ve belgelerden anlaşıldığına göre MEB Özellikle Halk Eğitim Merkezlerinede Tam Gün Tam Yıl Onayı vermesine rağmen nedne norm kadro onayı vermiyor. Yaptığımzı araştırmaya göre Halk eğitim merkezlerine veirlecek norm kadro onayı İçin MEB Devlet Prsonel Başkanlığından önce görüş soruyor, ardından Maliye Bakanlığından onay alıyor ve böylece bu onayı veriyor.
 
Yakında bunları belgeleriyle birlikte yayaınlayacağız.
 
Buradan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU'ya sesleniyoruz.
 
Sayın Genel Müdür;
 
-Tam Gün Tam Yıl Onayı verdiğiniz okullara neden norm ilave müdür yardımcısı kadro onayı vermiyorsunuz?
 
-Madem İlave Norm Kadro vermeyeceksiniz Neden tam Gün Tam Yıl Onayı veriyorsunuz?
 
-Yönetmeliğe göre Yeni Açılan kurumlara süre şartı aranmaksızın norm kadro verilir denmesine rağmen  Norm kadro biriminiz niçin Yönetmeliğe aykırı biçimde cevaplar yolluyor?
 
-Açık Liselerin açıldığı ve halen  eğitimine devam ettiği okullarda bu işleri birçok okulda bir müdür yardımcısı tek başına yönetirken tek müdür yardımcısı olan bu okullarda hem açık liseyi hem okulun tüm işleini  tek bir müdür yardımcısı nasıl yürütecek ? MEB yetkilileriniz bunu öngöremiyor mu?
 
-Halk Eğitim Merkezleirne verilecek ilave normlar için neden Maliye Bakanlığından görüş isitiyorsunuz?
 
- Bir başka bakanlıkta bu tarz bir uygulama yokken neden MEB'de böyle bürokratik ve bir o kadar da saçma bir uygulama var?
 
-Okulların talep ettiği şey Eğitim Öğretimin faydasına olan bir şeydir. Neden bu kadar zorluk çıkarılıyor?
 
Sayın Genel Müdür bunları düzeltmek elinizde. 15 Bin atama öncesi norm kadroların tekrar güncellenmesi gerekmektedir.
 
Sistemin tekrar açılması için Bilgi İşlem birimine bir talimatınız yeterli olacaktır.
 
ajanskamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.