MEB'den Okul Yöneticilerine DYS Duyurusu!

MEB'den Okul Yöneticilerine DYS Duyurusu!

MEB'den okul müdür ve müdür yardımcılarına DYS(Dokuman Yönetim Sistemi) hakkında çok önemli duyuru yayımlandı.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), koronavirüs nedeniyle öğretmen ve okul yöneticilerinin idari izinli sayılması için genelge yayımlamıştı. Yayımlanan genelgeye göre okul müdür ve müdür yardımcıları da okula gitmiyor. Evrak işlerinin yürümesi için bakanlık DYS(Dokuman Yönetim Sistemi) kullanıyor. Bu sistem sadece MEB tabanlı okul internetlerinde çalışıyor.

 Tatil dolayısıyla DYS'nin normal ev ve mobil internetlerde çalışması ve yapılacak iş ve idari işlemlerin sekteye uğramaması için bir duyuru yayımlandı. Duyuruya göre okul idarecileri evden ve mobil internet üzerinden DYS'ye erişim sağlayabilecek. 

 MEB ADSL Dışı Hatlardan DYS'ye Erişim Hakkında

MEB ADSL Dışı Hatlardan DYS'ye Erişim sağlayabilmek için DYS Kurulum ayarlarının yapılmış olması gerekmektedir. Eğer DYS kurulum ayarları yapılmamış veya eksik hata oluşuyor ise; öncelikle buradan DYS Kurulum Dosyasını indirmeniz ve yönergeler doğrultusunda bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

Kurulum tamamlandıktan sonra https://www.mebbis.meb.gov.tr ana sayfasından T.C. Kimlik numaralı kullanıcınız ile giriş yapmanız ve açılan ekranda DYS seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

>>> DYS Kurulum Dosyasını indirmek için bu bağlantıyı kullanınız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.