MEB'den Okul/Kurum Müdürlüklerine Öğrenci Bursları Uyarısı

MEB'den Okul/Kurum Müdürlüklerine Öğrenci Bursları Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığından Okul/Kurum Müdürlüklerine Öğrenci Bursları Uyarısı

MEB, e-okul üzerinden okul/kurum müdürlüklerine uyarılarda bulundu.

İşte o uyarılar:

YENİ DUYURU - (05.01.2018) - İL/İLÇE MEM ve TÜM KURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE ! 

Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında yatılı veya burslu öğrenim gören öğrencilerin burs, harçlık ve sosyal yardım ödemelerinin Türkiye Vakıflar Bankası kanalıyla ödenmesine ilişkin imzalanan ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 26.12.2017 tarihli ve 83203306-30.01-E.22384936 sayılı yazı ekinde gönderilen Protokol gereği burslu / yatılı öğrencilere ait banka hesaplarının açılması ve ödemelerde kullanılacak olan öğrenci iletişim bilgilerinin okul idarelerince kontrol edilerek eksik / hatalı kayıtların düzeltilmesi için kullanılacak olan rapor hazırlanarak okul idarelerinin kullanımına açılmıştır. Bu kapsamda, 

Not-01: "IOK25002R004 - Burslu/Yatılı Öğrenci Telefon Kontrol Listesi" raporu "e-Okul Kurum İşlemleri / e-Burs İşlemleri / Burslu Öğrenci Bilgileri" ve "e-Okul Kurum İşlemleri / e-Pansiyon İşlemleri / Yatılı Öğrenci Bilgileri Giriş (Kurum İçi)" ekranlarının Raporlar bölümünde yer almaktadır. 

Not-02: Eksik veya hatalı bilgisi bulunan öğrenciler için "e-Okul Öğrenci İşlemleri / Baba Bilgileri", "e-Okul Öğrenci İşlemleri / Anne Bilgileri" veya "e-Okul Öğrenci İşlemleri / Veli Bilgileri" ekranlarında yer alan Cep Telefonu alanının doğru ve eksiksiz bir şekilde okul idarelerince güncellenmesi gerekmektedir. 

Not-03: Yapılan kontrollerde yaklaşık 48 BİN ÖĞRENCİNİN İLETİŞİM BİLGİSİNİN HALEN BOŞ GÖRÜNDÜĞÜ ayrıca cep telefonu yerine SABİT HAT ve 10000000000, 11111111111, 1234567891, YOK gibi anlamsız veri girişleri bulunan öğrenciler olduğu tespit edilmiştir. 

Not-04: Bahsi geçen Protokol kapsamına giren burslu / yatılı öğrencilerle ilgili yürütülecek olan iş ve işlemlerde öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Raporda yer alan tüm öğrencilerin iletişim bilgilerinin kontrol edilerek eksik / hatalı görünen bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde (CEP TELEFONU) güncellenmesi işlemlerinin 09 OCAK 2018 - SALI SAAT 14:00'e kadar tamamlanması gerekmektedir.

Not-05: ÖĞRENCİLER VEYA OKUL İDARELERİNCE HERHANGİ BİR HESAP AÇMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR. SADECE İLGİLİ RAPOR ÜZERİNDEN TESPİT EDİLEN EKSİK/HATALI BİLGİLERİN GÜNCELLEMESİ YAPILACAKTIR.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.